“Toplanan vergi kadar yatırım gelmedi!”

12 Mart 2014 18:47

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yüksek vergi toplanmasına rağmen ilimize yapılan yatırımda Isparta’nın Türkiye’de 70. sırada olduğunu belirtti. Günaydın, 2013’de Isparta’dan 474 milyon vergi toplandığı bunun yarısı kadar yatırım yapılmadığını ileri sürerek “Bizden toplanan parayı Isparta’ya harcamıyorlar. Biz iktidarız diyen siyasiler önce bunlarla ilgilensin!” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Öncelikle hükümet tarafından Isparta’ya yatırımın gelmemesinden şikâyet eden Günaydın, “Isparta’dan toplanan vergilerin yarısı ilimize hizmet olarak geri gelmedi” dedi. Ardından Otogar ile Köy Garajı’nı aynı yerde yapmayı planladıklarını ifade eden Günaydın, ardından bugün temeli atılacak olan Şehir Hastanesi ile ilgili ilginç bir bilgi ortaya attı. Şehir Hastanesi’nin ruhsatının halen alınmadığını ileri süren Günaydın, “12 Mart’ta temel atacağız diyorsunuz siz daha ruhsatını almıyorsunuz. Bunu nasıl yapacaklar merak ediyorum” dedi. Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Isparta ziyaretine de değinen Günaydın, “Bakan ‘Gölcük’e büyük yapılar yapacağız’ diyor. Yanında da AKP’nin adayı Uzaktaş var. Biz ilk defa bunları Bakan’dan duyduk. Bunlar ikiz galiba, kafa kafaya nasıl çatıyorlarsa” diye konuştu.

“AYDA 450 BİN TL KAR EDİYORUZ”

Kendi projelerinin masal projeler olmadığını belirten Günaydın, şunları söyledi; “Bize ‘Belediyenin şirketleri ne kadar para kazanıyor?’ diyorlar. 400-450 bin lira ayda kazanıyoruz. Bu çok az kazanan bir fabrikamız. 76 bin üretimde 500-550 bin liraya çıkacak kazanç. Bu net kardır” dedi. Isparta’ya müjde veriyorum. Türkiye’nin en kaliteli sıva malzemesi Isparta’da. Kaliteli olmasının sebebi de gevrek ve özgül ağırlığı diğerlerine göre biraz fazla.

Bunun içinde hiç kum yok. Hafif sıva ama duvarlarda yüzlerce sene kalacak bir sıva.

“BENİM BASİT SORULARA CEVAP

VERECEK KADAR ENERJİM YOK”

Benim enerjim basit sorulara cevap verecek kadar değil. Bilgi yasası var. Dilekçe versinler, santim santim bilgi alsınlar. Ben onlara cevap verene kadar bir fabrika daha kuruyorum. Bizim laboratuarı inceleseler akşama kadar, anlayamazlar. 1 günde cevap verilmesi için talimat vereceğim. Gerekirse ilgili arkadaşlar brifing verirler.

“HEM KEL HEM HODULLAR”

Biz gerçekle uğraşıyoruz. Uydurma siyaseti yapmak istemiyoruz. Sadi Bilgiç’in yanına ITSO’dan 40 kişi gitti. Sigorta teşvikini alalım dediler. Ama Bilgiç Bey bunun mümkün olamayacağını söylüyor. Daha Isparta’ya gelir gelmez Burdur ve Afyon teşvik alıyor. Isparta alamıyor. Bunun kamuoyuna açıklanması lazımdı ama açıklanmadı. Hiç kusura bakmasınlar bu bir atasözüdür, ‘Hem kel hem hodullar.’ Bunlar kusurlu insanlar. Bana geliyorlar fabrikalar yapıyor diyorlar: ‘Hem kel hem hodullar’ 5 yıldır devletten maaş aldılar, neden çalışmıyorsunuz?

“SIVA MALZEMESİNİ ISPARTA

HALKINA HEDİYE ETMEK İSTİYORUZ”

Isparta’daki binaların sıvanması için ciddi anlamda fiyatı ucuz vereceğiz. Bunu halkımıza hediye etmek istiyoruz. 5 yıl zamsız şehir Isparta markasına ulaştıysak bunu da veririz. Bunu Isparta’ya müjdeliyorum. Ispartalılar binalarını yalıtımla sıvasın ki daha az yakıt harcasınlar. Aynı zamanda hava kirliliği azalsın. Burada bayi ağı kurabiliriz. Yurtdışı ayağıyla bağlantıya geçildi. Bu işin başarısının bir sebebi de kaliteli ve zeki elemandır. Şuanda buraya alacağımız işçiler bile tekniker olacak. Bilimle yapıyoruz.

“BİRİLERİNİN BABADAN OĞLA HIRSIZLIĞI GEÇİYOR

BENİM İSE KIZIMA MİMARLIĞIM GEÇMİŞ”

Kızımızı bir milletvekili de söylüyor. Sağlık İl Müdürlüğü, Opera binası, Burdur’u ayağa kaldıran projeleri kızım çizmiştir. Orada AK Parti belediyesi var. Orada babası mı var? Kütahya’nın en büyük eserleri kızıma geliyor. Isparta’dan da çoğu projeleri kabul etmiyor. Kütahya’da otogar projesini çalışıyor. Türkiye’de bugün çizilemeyen bir projeyi AKP idaresinde olan yerlerde yapıyor. Nevşehir Üniversitesi’nde çizilemeyecek olan uluslar arası bir projeyi kızım yaptı. Yanında 7-8 yardımcı mimar olduğu halde çoğu projeyi alamıyor. Babadan oğla hırsızlıklar geçiyormuş. Babadan kızıma bizim mimarlığımız geçmiş.

“ODADA SEÇİMİ KAYBEDEN HANIMEFENDİ, PROJEYİ

ZEYNEP GÜNAYDIN ÇİZDİ DİYE MAHKEMEYE VERDİ”

Utanmadan kızımı operasyon içine soktular. Ada paftada yeri imara sokup kat adeti verildi. Buna karşılıkta yüksek maliyetle proje çizdirdiler denildi. Çapı 2007 yılında verildi. Kaptan mimar projeyi yaptı. Bunu odaya sordular. Odada seçimi kaybeden hanımefendi, projeyi Zeynep Günaydın çizdi diye mahkemeyi yanılttılar. Keşke Ispartamıza projelerini yapsalar da kaliteli projeler Isparta’da yapılmış olsa. Isparta şuanda taş yapı olarak gidiyor. Kendini bilmez bir milletvekili de bunu konuşuyor. O vekil zavallı bir insandır.

“EROĞLU UZAKTAŞ’LA KAFA KAFAYA

ÇATTI ‘BİR ŞEYLER YAPACAĞIZ’ DİYOR”

Bir bakan geldi ‘şehrin altı ilistir gibi’ diyor. Kusura bakmasın şehrin altında ilistir yok. Şehrimizde yüzde 50 kayıp alanı var dedi. Bu vardı yüzde 10’a düşürdük. Dayanıklı sistemler şehrin altına döşendi. Proje olarak Nuri Uzaktaş’la kafa kafaya çattık bunları yapacağız diyor. Ben o bakana Günaydın diyorum. Damacana sularıyla analiz edildiğinde bizim suyumuzun daha temiz olduğu ortaya çıkıyor. Bu suyu hepimizin afiyetle içmesi sağlık açısından mümkün. Bizim projelerimiz masal projeler değil. Bakan ‘Gölcük’e büyük yapılar yapacağız’ diyor. Bunlar ikiz galiba, kafa kafaya nasıl çatıyorlarsa. Antalya’dan 2 milyon turist çekeceğiz ve ekonomi kurtulacak diyorlar. Isparta’nın ekonomisi üretimle kurtulur. İnternetten buldukları resmi ben Amerika’da gezdim, gördüm. Masal ve hayallerle projeler olmaz. Bu hayaller zavallı hayaller.

“ISPARTA’DAN TOPLANAN VERGİ

KADAR YATIRIM GELMEDİ!”

Ispartamızda yatırım şehri olarak bugün resmi rakamlara göre kişi başına düşen vergide 30. Sırada geliyor, burdur 50, Mardin 80’inci sırada. Isparta’dan toplanan vergi yüksek olmasına rağmen bize yapılan yatırımda 70’inci sıradayız. 2013’de Isparta’dan 474 milyon vergi toplandı bunun yarısı kadar yatırım yapılmadı. Bizden toplanan para Isparta’ya harcanmıyoruz. Biz iktidarız diyen siyasiler bunlarla ilgilensin.

“BİZ DE Mİ URFA, MARDİN GİBİ

KAÇAK ELEKTRİK KULLANALIM?”

Elektrik kaybı konusunda Isparta çok şerefli bir yerimiz. Mardin’de kayıp kaçak yüzde 79, Urfa yüzde 76, Diyarbakır yüzde 71, Isparta elektrik kaybında yüzde 3. Elektrik parasını ödeme de Türkiye’de en önde geliyor. Ama gel gelelim böyle bir Isparta’ya bu müstahak mı? Isparta’ya bu konuda ödül verilmesi lazım. Ödül olarak bizim Ispartamızı karartıyorlar. Sokak ve okullardan lambalar toplanıyor. Biz de mi Urfa, Mardin gibi olalım. Namuslu Isparta’ya ödül vermeleri lazım. Isparta bu konuda çok şerefli bir kent. Onun için okullarımızın ve camilerle sokak lambalarımızın geriye takılması Isparta Belediye Başkanı olarak istiyorum. Bu şirket bunu yapmalı.

“TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK

PARASINI ISPARTALI ÖDÜYOR!”

Türkiye’nin genelinden bize fiyat tarifesinin aşağı çekilmesi lazım. Böyle adaletsizlik olmaz. Türkiye’nin elektrik parasını Isparta ödüyor. Ben 700 bin TL her ay elektrik kurumuna para ödüyorum. Yüzde 3 oranlı Isparta’ya ıskonto yapılması lazım. Dürüst ve çalışanların kesinlikle takdir edilmesi lazım.

“RUHSATINI ALAMADIKLARI YERİN TEMELİNİ

NASIL ATACAKLAR MERAK EDİYORUM”

12 Mart’ta temel atacağız diyorsunuz siz daha ruhsatını almıyorsunuz. Ayın 2’sinde atacağız demişlerdi, bunu söyledik vazgeçtiler. Bu işleri samimiyetle yapalım, halka doğru söyleyelim. 14 ille beraber protokol İstanbul’da yeni imzalandı. Yeni imzalanan protokol için bize engelci diyorlar. Hep beni suçluyorsunuz kendi başarısız olduklarınızı söylemeyi bir öğrenin. Bu insanların haddini ve kendini bilmesi lazım.

“OTOGARLA KÖY GARAJINI

BİTİŞİK YAPMAK İSTİYORUZ”

Ispartamıza iyi bir otogar ihtiyacımız var. Onu yapmak istiyoruz. Kütahya otogarını yaptım. Isparta’ya da onun gibi otogar yapmam gerekir. Şehirlerarası otogar ile köy garajını bitişik olarak yapmak istiyoruz. Bu ihtiyaçtır ve yapılacaktır.  Halk isterse yaparım, istemezse yapmam.

“HAPSE DE GİRSEM O GÜLLERİ

HALK İSTERSE GERİ KOYARIM”

Saat Kulesi’ni de yıkmamız lazım. Basit bir kıskançlığa girmemeleri lazım. Gece gündüz gül anıtıyla uğraştılar. Halktan tepkiler aldım. Halkımızdan yoğun talep var. Halk isterse yeniden yerine koyarım. Hapse de girsem oraya gülleri koyarım.”

 

Bu haber 928 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...