“Karalama kampanyası yapılıyor”

13 Mart 2014 15:43

CHP İl Başkanı Vedat Şenol CHP’nin Ak Parti ile gizli ittifak yaptığı yönündeki haberleri eleştirerek “CHP’nin gücünü görenler karalama kampanyası yürütüyor” dedi. Şenol, Belediye Başkanı Günaydın’ı eleştirirken neden Nuri Uzaktaş’a bir şey söylemedikleri eleştirilerine ise “Nuri Uzaktaş’ın ben neyini eleştireyim zaten İl Başkanıydı proje diye anlattıklarını kendi projesi olduğunu bile zannetmiyorum” şeklinde cevap verdi. 

CHP İl Başkanı Vedat Şenol yaptığı açıklamada şunlara yer verdi. “Son günlerde CHP üzerine kara propaganda yapılıyor. Bu propagandalar belli bir kesim içinde yapıldığını biliyoruz. İlk önce CHP - MHP diyalogları sonra da CHP AKP diyalogları denildi. Biz siyasetin pozitif aktif yönüyle uğraşıyoruz. İnsanların arasında ki diyalogların kavga türü olması tarafıyla değil gayet medeni ilişkiler içerisinde, biz bütün partilerin İl başkanları ile başkan adayları ile Milletvekilleri ile gayet samimi diyaloglar kuruyoruz.

Uzun süre MHP ile diyaloglar konuşuldu. Acaba günaydın CHP’nin adayımı diye reklamlar yapıldı. Bunların ne kadar yanlış olduğunu anlamak istemeyenler var. Şimdi de yerel seçim süreci başladıktan sonra Belediye başkanının üzerinden yapılan eleştirileri de olumsuz değerlendirmeye aldılar.

Biz genel iktidarın yanlışlarını sürekli eleştiriyoruz ve hala Isparta’da Ak Partiyi en iyi şekilde eleştiren biziz. Ak partinin Isparta’ya ilişkin uygulamaları Türkiye çapındaki siyasi davranışları korku baskı imparatorluğu Ergenekon davaları hırsızlık yolsuzluk olaylarına ilişkin bizden başka tavırlı eylem yapan bir parti daha yok. Yerel seçimlerde biz kime yükleneceğiz. Ak Partinin genel icraatlarını eleştirerek mi yerel belediyeyi eleştireceğiz. Zaten biz Yusuf beyin iki dönemini eleştiriyoruz. 2009’da yaptığı seçim vaatlerinin gerçekleşmemesinden dolayı illaki yükleneceğiz. Her parti belediye başkanını eleştiriyor.

UZAKTAŞ’IN NEYİNİ ELEŞTİREYİM

Nuri Uzaktaş’ın ben neyini eleştireyim zaten İl Başkanıydı proje diye anlattıklarını kendi projesi olduğunu bile zannetmiyorum. Gölcükteki projesi de eleştirildi. Nuri Uzaktaş somut bir proje sunmadı ki biz de eleştirelim. Şimdi ben Saadet Partisinin projelerini neden eleştireyim iktidar olmamış hiçbir icraatı olmamış ama kendin göre çözüm önerileri var. Burada asıl eleştirilen mevcut belediyedir. Isparta’nın en temel sorunları ortaya koyduk ama yine aynı değişen bir şey yok.

Sen 10 yıl belediye başkanlığı yap ITKM bitireme üstüne bir de ne zaman biteceğini bile bilmiyorsun. CHP’nin İl Başkanı ve Belediye başkan adayının başka bir siyasi parti ile görüntülenmesi siyasetin güzelliğindendir demokrasinin olgunluğunu gösterir Isparta’daki siyasetin ne kadar yükseldiğini gösterir. Bunda da bizim çok katkımız var. MHP il başkanı AKP ile kavga ediyor sürekli sonra kişisel eleştiriye gidiyor saatlerce birbirlerini eleştiriyorlar sanki düşman kardeşler gibiler. Yusuf Ziya Günaydın ile Nuri Uzaktaş düşman kardeşler gibiler ama biz öyle değiliz biz herkese sevgi ile yaklaşıyoruz. Eleştirileceği yerde eleştiriyoruz olumlu yerde ise tamam diyoruz. Benim evimin altında Ak Parti seçim bürosu var. Evime giderken Recep Bey varmış içeriye girdim çay içmeye ertesi gün gazetelerde ve internetlerde MHP’ye karşı kara ittifak denildi. Böyle bir olay söz konusu değil biz Ak Partiden kim varsa samimi davranıyoruz bu MHP içinde geçerli. Bizim bu iyi niyetimizi kimse suistimal etmesin. CHP seçimlerin favori partisi olduğu için bu karalamalar çıkarılıyor. AKP ve MHP’nin gizli anketlerinde CHP %30’ları bulmuş tabi bir korku oluştu. CHP’yi güçlü bir rakip olarak gördükten sonra üçlü bir propaganda var. Bu propagandaları yapanları lanetliyorum bunları bir de gazeteciler de destekliyor.”

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...