“AK Parti’yi destekliyoruz”

13 Mart 2014 15:44

AK Parti Isparta Milletvekili Bilgiç’in ziyaretinde Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı’da önemli açıklamalarda bulundu. Isparta’nın 5 yıldır yerinde saydığını söyleyen Başkan Aybatılı, bu nedenle yerel seçimlerde merkezi hükümetlere mahalli idarelerin birleşmesi adına AK Parti’yi destekleyeceklerini söyledi.

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mehmet Aybatılı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Bilgiç’in Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmeye destek veren Başkan Aybatılı, Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirterek, “Türkiye’nin üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Hükümet olarak birilerinin ayağına bastınız. Bu ayağına basılan insanlar bugün ortaya çıktı. Bir şeyler yapmaya gayret sarf ediyorlar. Her yapmak istedikleri Türkiye’nin bir adım ileriye gitmesini engelleme çabası olarak görüyoruz. Halkta esnafta bunları görüyor. Ancak bu millet kendisine hizmet eden insanları yalnız bırakmaz. Bu oyunları yapanlara 30’unda yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde gereken dersi verecektir” dedi.

“LAFA DEĞİL, İCRAATA BAKIYORUZ”

Esnaflar olarak huzur ve hizmet istediklerine dikkat çeken Aybatılı, “Bizim istediğimiz hizmettir. Bunu sizde yapıyorsunuz. Her ne kadar Isparta’ya bir şey yapılmıyor denilse de biz yapanları görüyoruz. Ve bunları defalarca televizyon kanallarında ve yaptığınız kitapçıklarda gördük. Isparta’nın dört bir yanında yapılan yatırımları da gördük. Bu yatırımların devam edeceğini biliyoruz. Hep daha fazlasını istiyoruz. Bunu da vatandaş olarak, esnaf olarak istemeye sahibiz. Biz huzur istiyoruz, kavga istemiyoruz. Çünkü bu kavganın faturasını vatandaşlar ve esnaf ödüyor. Onun için biz lafa değil, icraata bakıyoruz. Bunları gördüğümüz için de bizim AK Parti’ye desteğimiz devam ediyor” diye konuştu.

“MERKEZİ HÜKÜMETLE YEREL

YÖNETİMLERİN BİRLEŞMESİNİ İSTİYORUZ”

Yerel seçimlerde AK Parti’nin Belediye Başkanlığını kazanmasını istediklerini söyleyen Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, merkezi hükümetle yerel yönetimlerin birleşerek kaynakların Isparta’ya aktarılmasını istediklerini kaydetti. Başkan Aybatılı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “İstiyoruz ki bu mahalli idareler seçimlerinde AK Parti Belediye Başkanlığını kazansın. Hükümetle beraber birleşsin. Hükümet kaynakları, mahalli idarelerle birlikte Isparta’mıza aktarılsın. Isparta daha çok kazansın. Bunun içinde üzerimize düşen görevler neyse yapmaya hazırız.”

“GEÇEN 5 YILLIK SÜREYİ YENİDEN YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

Esnaf ve sanatkarlar olarak hükümetin yanında olduklarını ifade eden Başkan Aybatılı, “Esnaf ve sanatkarlar olarak hükümetimizin yanındayız. Mahalli idareler seçimlerinde elimizin geldiği kadar, gücümüzün yettiği nispette sizleri desteklemeye gayret sarf ediyoruz. 5 yıllık süreçte Isparta’da neler olduğunu Ispartalılar biliyor. Esnaflarımızda biliyor. Onun için bu 5 yıllık süreyi yeniden yaşamak istemiyoruz. Onun için hükümetle belediyenin aynı olmasını istiyoruz. İşte bunun örneğini bölge hastanesinde yaşadık. Bir bölge hastanesi 3 yıldır yapılamıyor. Neden yapılamıyor ? Belediye’nin orada bir parça arsası var. Bedel istiyor. Bedel belirleniyor ödenek çıkartılmak isteniyor bu arada belediye süreç geçti yeniden bedel belirlenecek diyor. En sonunda belediyenin kamulaştırma bedeli ödeniyor da problem ortadan kalkıyor. Problem kalktı da Isparta 3 yılını kaybetti. Şimdiye başlasaydı bitmiş olacaktı. Bunu konuşuyor olmayacaktık. Yeni yatırımları konuşuyor olacaktık. Bunun neticesinde belediye hükümette olmadığı sürece bu problemler olmaya devam edecektir” diye konuştu.

“5 YIL DAHA YERİMİZDE SAYMAK İSTEMİYORUZ”

Isparta Belediyesi’nin bugüne kadar rutin belediyecilik dışında herhangi bir projeye imza atmadığını dile getiren Aybatılı, “Isparta Belediyecilik açısından Isparta’yı ileriye götürecek hiçbir projesi yoktur. Güncel işler vardır. Asfalt yaptım, suyu akıttım, çöpleri toplattım. Bunlar rutin işler. Yani bunları yapmak için belediye başkanı falan olmasına gerek yok. Normal olarak daire müdürleri bunları yaparlar. Şimdi Belediye Başkanı imar yönüyle Isparta’nın büyümesi ve geliştirmesi lazım. Isparta’ya yatırım yapacak işadamlarının önünü açması lazım. Bunlar olabilirse Isparta büyük ve gelişir. Ama bunlar olmadığı sürece Isparta yerinde saymaya devam eder. Biz 5 yıldır yerimizde sayıyoruz. Şimdi 5 yıl daha yerimizde saymak istemiyoruz. Biz hizmet almak istiyoruz. Bunu da hep birlikte el birlik, Ispartalılar olarak biz bunu nasip olursa Ak Parti’nin önüne koyacağız. Bunu sizden isteyeceğiz. Ispartalılar görevini yapmıştır ve bundan sonra yerel yönetimler merkezi idareyle birleşerek Isparta’nın istemiş olduğu hizmetleri getirin diyeceğiz size. O zaman isteme hakkına sahibiz. Ama şu anda size bir şey söyleyemiyoruz. Hükümet kanadı olarak proje yapıyorsunuz. Güncel olarak Ispartalılar yaşamadığı için Isparta’ya bir şey yapılmıyor zannediyor. Bunları gösterecek olan yerel yönetimlerdir” dedi.

“HÜKÜMETE HANGİ PROJEYİ GÖTÜRDÜNÜZ?”

Yerel yönetimlerin hükümetten Isparta’ya bir şeyler kazandırmadığı yönünde şikayetçi olduğunu ifade eden Başkan Aybatılı, “Bugüne kadar yapılanları o siyasi kanat görmüyor. Görmek istemiyor. Hükümetten şikayetçi oluyorlar. Peki, siz Isparta’nın ilerlemesi ve gelişmesi için hangi projeyi hükümetin önüne koydunuz? Şimdi bir şey istemeyeceksiniz ama oturduğunuz yerden bir şeyler yapmıyorlar diyeceksiniz. Oturduğunuz yerden AK Parti düşmanlığı yapacaksınız. Bu etik değil” dedi.

“ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI”

1994-1999 yılları arasında kendisinin 4 yıl muhalefetle çalıştığını ancak Isparta’nın önünü açan projelere imza attıklarını dile getiren Esnaf Odaları Birlik Başkanı Aybatılı, “Ben 4 yıl muhalefetle çalıştım ancak muhalefetle işi bilen belediye başkanı çalışabilir. Ama biz sürekli şikayet görüyoruz. Biz 5 yıl bunları dinledik. Artık dinlemek istemiyoruz. Biz artık hizmet istiyoruz. Çünkü tahammülümüz kalmadı Bugüne kadar hizmet anlamında bir şey koyamayanlar bugünden sonra da bir şey yapamazlar” ifadelerini kullandı.

Bu haber 856 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...