SP adayı Çakan projelerinin görsellerini açıkladı

13 Mart 2014 15:48

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, dün gazetecilerle bir araya gelerek projelerini açıkladı.  Çakan’ın, “Büyükşehir olma yolunda yeni Isparta” başlığıyla duyurduğu projeleri arasında, raylı sistem, yeni terminal, teleferik hattı, biyolojik göletler ve saadet kart gibi ilginç fikirler bulunuyor.

30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi çalışmalar temposunu artırdı. Bu anlamda  dün gazetecilerle biraraya gelen Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan, projelerinin görsellerini basına tanıttı.

“BİZ BİLDİKLERİMİZİ SÖYLÜYORUZ ONLAR DUYDUKLARINI”

Seçim çalışmaları kapsamında rakiplerine göndermede bulunan Çakan, “Takip ediyoruz; Önce biz projemizi açıklıyoruz ardından onlar kendi projeleriymiş gibi bizim çalışmalarımızı halka anlatıyorlar. Biz bildiklerimizi söylüyoruz, onlar duyduklarını” dedi. Göreve gelmesi halinde Isparta’yı baştan aşağı yenileyeceğini ifade eden Çakan, şunları söyledi; “

“BÖLÜK PÖRÇÜK, YAMALI BOHÇA MİSALİ PROJELER DEĞİL;

ISPARTA’YI KUCAKLAYACAK PROJELER VAAT EDİYORUZ”

Hak ettiğimiz gibi bir şehirde yaşamak istiyorsak, önce gerçekleri görmemiz ve dile getirmemiz gerekir. En önemli gerçeğimiz şudur: Isparta, birbirinden kopuk, birbirinden habersiz, kentsel gelişmişlik düzeyi birbirinden farklı mahallelerden oluşan iri bir kasabadır. Isparta, herhangi bir sokağına adım attığınızda, ülkenin herhangi bir yerindeki sokaklardan farksız yapılaşmalara boğulmuş iri bir kasabadır.

“ISPARTA, MECBURİYET VE MAHKUMİYET

CADDELERİNE BAĞIMLILIKTAN KURTULACAK”

Bugünün Isparta’sı üç caddeden oluşan bir şehircilik anlayışını yansıtmaktadır. Bugünün Isparta’sı mimarisi karakteristik özellik taşımayan yeni betonarme binalarla donatılmış, gerisi iri bir kasabanın köhneliği ve terk edilmişliği içinde yaşayan bir şehirdir. Oysa bir şehrin değeri, yeni yerleşim birimlerinin kalitesinden çok en eski yerleşim birimlerinin korunup korunmadığıyla ölçülür. Bir kentin üç caddesinde nispeten şehircilik varsa, şehrin marka değerinden söz edemeyiz.

ISPARTA AKILLI SİSTEMLERLE İZLENEN

GÜVEN, HUZUR VE KOLAY YAŞAM KENTİ OLACAK

Öte yandan Isparta’yı trafik akışından, su ve kanal arızalarına kadar 24 saat elektronik olarak izlenebilen elektronik sistemlerle donatacağız. Böylelikle sorunlara müdahale daha hızlı, çözümler daha çabuk olacak hemşehrilerimizin bu durumlardan olumsuz etkilenmeleri en aza indirilecektir. Trafik akışında akıllı sinyalizasyon sistemleri kullanılarak trafik yoğunlaşmasının önüne geçilecektir. Merkezi yönetimin şehrin güvenliğiyle ilgili aldığı tedbirlere ek olarak caddelerde, sokaklarda, parklarda ve diğer sosyal yaşam alanlarında kameralı izleme sistemleri oluşturulacaktır. Şehir güvenliğinin sağlanmasında belediyeler, tedavi edici değil, önlem alıcı bir fonksiyona sahiptir. Bu kapsamda; Şehir aydınlatmasına, Ortak kentsel alanların bakımına ve düzenine, Komşuluk bilincinin ve dayanışmasının geliştirilmesine, Hemşehrilerimizin kente ve birbirlerine sahip çıkmasına, Ortak sosyal faaliyetleri artırmaya yönelik projelere önem ve öncelik vereceğiz. Isparta’yı akıllı teknolojilerle yönetilen güven ve huzur içinde yaşayan bir şehir yapmak için geliyoruz.”

PROJELERDEN BAZILARI

Diğer taraftan projelerini basına tanıtan Çakan, “Raylı sistem, yeni terminal, teleferik hattı, biyilojik göletler gibi süper projelerimiz var. En önemlilerinden biri de Saadet Kart. Bu kart yardıma muhtaç ailelere dağıtılacak. Bu sistemle yardım eden de yardımı alan da birbirini tanımayacak ve her ay bu kartlar doldurulacak. Böylelikle yardıma muhtaç kimselerin aylık zaruri ihtiyaçlarını karşılayabileceğiz. Bu arada bir otopark projem var. Bunu yaparsam gözüm açık gitmeyecek” diye konuştu.

“PROJELERİN KAYNAĞINI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER AÇIKLAYACAĞIM”

Çakan son olarak “Projelerin kaynağını nasıl bulacaksın?” sorusunun kendine sorulması üzerine “Bunun matematiğini sizlere önümüzdeki günler anlatacağım. Hem de ayrıntılı bir şekilde” diye konuştu.

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...