“Isparta’nın ayrıcalığı var”

13 Mart 2014 15:49

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye genelinde ne varsa Isparta’da bir fazlasının bulunduğunu açıkladı. Isparta’nın bu ülkeye ve millete bir Başbakan, Cumhurbaşkanı çıkardığını belirten Müezzinoğlu, “Isparta’nın o anlamda ayrıcalığı var” dedi.

Şehir Hastanesi’nin temelini atmak üzere ilimize 1 gün önce gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gelir gelmez gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu, ilk olarak sağlık turizmi konusuna değindi.

“SAĞLIK TURİZMİ AÇISINDAN ŞEHİR

HASTANELERİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Sağlık turizminin gerçekleşebilmesi için Şehir Hastanelerine ihtiyaç duyduklarını belirten Müezzinoğlu, “Yusuf Ziya Günaydın’a tüm katkılarından dolayı teşekkür ederim. Hastane yapımının gecikmesini kamuoyu takdir eder. Yürütmeyi durdurma kararlarından dolayı Şehir Hastanesi yapımı 1,5 yıl geciktirdi. Yatırımcı finansman sorunu yaşıyor. 2023’de Türkiye’nin bölgesinde sağlık merkezi olma hedefi var. Sağlık turuzmi için şehir hastanelerine ihtiyacımız. Bu hastane sadece Isparta’ya hizmet eden değil, bölgede hizmet eden yabancılara hizmet eden bir merkez olacak. Isparta’nın bu anlamda ciddi altyapısı var” dedi.

“ŞEHİR HASTANESİ’NİN RUHSATI BİZİZ”

Öte yandan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın “Şehir Hastanesi’nin ruhsatı yok. Temelini nasıl atacaklar merak ediyorum” sözüne de göndermede bulunan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Ruhsatı biziz. Zamanımızı iftira ve dedikodularla geçirmeyelim. Onların işi yalan üretmek, kaset üretmek, dedikodu üretmek. Sen ne yaptın onu göster. Belediye Başkanı arkadaşımız; Siz ambulans helikopter yaptınız mı? Hayır. Senin Genel Başkanın bunu yapabilir mi, yapamaz mı? Böyle bir vizyonu var mı yok mu? Şehir Hastaneleri Isparta’ya güç katar mı, katmaz mı? Milliyetçilikse bu, ülkeyi sevmekse bu! Neden yalan konuşuyorsunuz? Hizmetlerinle eserlerinle konuş. Ama yok böyle bir dertleri, ufukları, vizyonları. Tek düşündükleri AKP’ye iftira atmak!” diye konuştu.

“ALLAH KORUSUN BU ANLAŞIYLAR (MHP-CHP) İKTİDARDA

OLSUNLAR BU AMBULANS UÇAĞA YAKIT KOYAMAZLAR!”

Diğer taraftan muhalefete de göndermede bulunan Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti; “Allah korusun bu anlaşıylar (MHP-CHP) iktidarda olsunlar bu ambulans uçağa yakıt koyamazlar! Lafla peynir gemisi yürümez. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Şehir Hastanelerin en büyük özelliği ileri teknolojilerle yapılıyor olması. Genel sağlık hizmetlerinde gerek tek yataklı gerekse iki kişilik odalarıyla milletimize yakışan bir hastane yapacağız. Örnek bir hastane olacak.  Bir bölümü genel hastane, bir bölümü kadın ve çocuk hastalıkları olacak. 24 ay gibi bir sürede bitirilmesi planlanıyor. Bayram hediyesi olabilir.

“YATAK SAYISI DEĞİL GÜN/HASTA SAYISI ÖNEMLİ”

Şu anda Isparta yatak kapasitesinde birinci sırada. Eleştirmek için eleştirenler çıkıyor. Onlar 15 yıl geriden geliyorlar. Yatak sayısı değil gün/hasta sayısı önemli. Yatak sayısını boş odalar yapmak için yapmıyoruz. Burada teknoloji var mı? Hastaya 2-3 ay sonra gel yerine 2-3 saat sonra gel deniliyor mu? Onlar teknoloji bilmez! MHP’li Belediye Başkanımız Yalvaç’a gelsin benimle. Otel odası konforu var mı yok mu görsün. Kendi yaptıkları hastanelere bi baksınlar bir de bizim hastanelerimize gelsinler.

“ISPARTA’NIN GÜL DEODORANTINI DÜNYAYA PAZARLAMAMIZ GEREKİYOR”

Isparta bir taraftan eğitim şehri bir taraftan da sağlık şehri olacak. Isparta deodorant konusunda yeni bir stareteji belirlemesi lazım. Sağlık Bakanlığı olarak dünyaya Isparta’nın gül deodorantını pazarlamamız gerekiyor. Bu iş Hollanda’da olsaydı bu en büyük katma değer ürün olurdu. Gülün deodorantını dünyaya pazarlamamız gerekiyor. Birlikte çalışırsak, argesini birlikte yaparsak bu argeler sayesinde çok farklı ürünler yapabiliriz.

“ELMA SAĞLIK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Bu arada Isparta elmanın da merkezi konumunda. Elmanın sağlığa faydaları saymakla bitmez. Elma obeziteyle mücadelede bu işin merkezinde olmalı. Isparta’nın siyasi dinamikleri de sivil dinamikleri de sanayi dinamikleri de elmayı mutlaka daha iyi noktaya taşıyabilmeli. Elma kabuğu ile birlikte sağlık açısından asla vazgeçmememiz gereken bir meyve olmalı. Sabah ilk işim mutlaka bir elma yemek oluyor. Sindirim sistemi açısından, kan dolaşımı açısından, cilt açısından fevkalade önemli. Özellikle bayanlar, 50 yaşın üzerinde olanlar ve kilo sorunu yaşayanlar sabahları elma tüketmeli.”

 

 

 

Bu haber 769 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...