Futbol kursları için Protokol imzalandı

27 Eylül 2012 18:36

2012-2013 eğitim öğretim sezonunda İlkokul - ortaokul öğrencilerine yönelik Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılacak futbol kursları için Eğirdir Belediye Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol dün saat 12.00’de Belediye Başkanlık makam odasında Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’ın başkanlığında imzalandı. İmza törenine Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, İlçe Emniyet Müdürü Yahya Murat Yavuz, Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Nazif Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor  İlçe Müdür Vekili Gülnur Şahin, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Durmuş Ali Arslan ve Belediye yetkilileri katıldı.

7-14 yaş arası öğrencilerden 4 grup oluşacak ve kurslar 140 saat sürecek. Kurslara katılan öğrencilerin ayakkabı, eşofman, forma, tozluk, çorap, top gibi malzemeleri Eğirdir Belediyesi tarafından karşılanacak. 20 Ekim 2012’de başlayacak futbol kurslara 8-12 Ekim 2012 tarihlerinde başvurulabilecek. Kurslar Belediye’ye ait futbol sahalarında verilecek.

Protokol imza töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, “eğitime verdiği destekten dolayı Belediye Başkanımıza huzurlarınızda bir defa daha teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız okullarımıza gerekli yardımı ve desteği sağlıyor. Şimdi de hazırlanan protokolle öğrencilerimizin spora olan ilgisini artırmak için Belediye Başkanımız tam destek veriyor. Açılacak futbol kurslarına 100’ü aşkın öğrencimizin katılımını bekliyoruz. Kız öğrencilerden de bir grup oluşturulmasını istiyoruz. Umarım kız öğrencilerden de katılım olur. Hazırlanan protokol şimdiden hayırlı olsun.” dedi 

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızı sporla buluşturmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yaptığımız bu çalışma bir nebze de olsa geleceğe yatırımdır. Kız öğrencilerimizin tercihi, futbol kurslarına ayrı bir renk katacaktır.    Kaymakamımızın öncülüğünde birlikte güzel bir çalışma yapıyoruz. Spor herkese lazım. Öğrencilerimiz düzenlenen kurslara katılmakla, hem spor alışkanlığı kazanacaklar hem de güzel ahlak sahibi olacaklardır. Öğrencilerimize spor sevgisi, futbol sevgisi aşılanacaktır. Öğrencilerimizin boş vakitlerini kendileri için faydalı alanlarda geçirmesi için böyle bir çalışma yapılmıştır. Kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları, bedenleri için faydalı bir işle uğraşmaları hedeflenmektedir. Amatör spor ruhuyla yapılan her türlü spor faaliyetine Belediye olarak destek olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Dışarıdan sporcu transfer etmekle, sporcu yetiştirmek arasında çok büyük fark vardır. Bu sebeple ilçemizde yaşayan sporcuları bünyesinde barındıran spor kulüplerimize de destek olamaya hazır olduğumuzu bir defa daha tekrarlıyorum. Gönenspor, Alanyaspor, Ispartaspor, Kocaelispor, Sandıklıspor gibi takımlarımız kamp için Eğirdir’imizi seçti. Bir çok spor dalında da Eğirdir’de kamp kuran takımlar ve sporcular var. Belediye olarak sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Sahalarımızı her zaman ücretsiz açtık ve açmaya devam ediyoruz. Eğirdir’imiz kazanıyor, esnafımız kazanıyor ve ilçemizin tanıtımı sağlanıyor. Belediye olarak sadece futbol da değil diğer dallarda da çalışmalarımız olacak.  Tenis, atletizm, tariatlon, dağcılık, yüzme, bisiklet gibi spor dallarında da desteklerimiz ve çalışmalarımız olacak.  Dolayısıyla yapılan bu hizmetlerle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak durması için el birliği ile çalışacağız” dedi.

Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz yaptığı konuşmada, “Eğirdir, sporun merkezidir. Eğirdir, eğitim kenti. Eğirdir, huzur şehridir. 10 yıldır triatlon yarışmaları var, Halter Milli Takımı Eğirdir’de kamp kuruyor, amatör ve profesyonel futbol takımları Eğirdir’e geliyor. Ama Eğirdir olarak sporcu yetiştiremiyoruz. Sporcu yetiştirilmesinde maddi ve manevi destekler çok önemli. Belediye Başkanımız sağ olsun bu konuda her zaman destek çıkıyor. Spor, huzur ve eğitim kentinin gelişmesi için el birliği ile çalışıp Eğirdir’imizde profesyonel sporcuları yetiştirmek istiyoruz. Sporun gelişmesi ve sporcunun yetişmesi için ilçemizde spor kulüplerinin kurulması da önemli bir faktördür. Şimdiden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Belediye Başkanlığımız arasında yapılan protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 1359 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...