Şehir hastanesi 30 ayda bitecek

13 Mart 2014 15:52

Isparta’da 10 yıl önce fikir olarak ortaya atılan ve bugün temeli atılan Şehir Hastanesi’nde önemli gelişmeler yaşandı. 36 ayda yapılması planlanan hastane Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun pazarlığıyla 30 aya indirildi. Ayrıca hastaneye helikopterle hasta taşınabilmesi için Heliport da ilave edilecek.

Isparta’nın sağlık alanına büyük katkı sağlayacak olan 755 yataklı Şehir Hastane’sinin temeli dün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla atıldı. Programa ayrıca; yüklenici firma olan Akfen Holding Yönetim Kurul Başkanı Hamdi Akın ile birlikte AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Vali Vahdettin Özkan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, kamu kurum yöneticileri ve ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SD HAVALİMANINI YAPAN AKFEN

ŞİMDİ DE ŞEHİR HASTANESİ’Nİ YAPIYOR

Törenin açılış konuşmasını Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın yaptı. Akın proje hakkında kısa bilgi verirken konuşmasının başında şehir hastanesinin temel atma töreni diyeceğine sürçi lisan ederek havaalanının temelini atıyoruz dedi. Bu hata Akın’a pahalıya mal oldu. 1995 yılında Isparta’nın en büyük yatırımı olan Süleyman Demirel Havaalanı’nı inşaa ettiklerini belirten Akın, şimdi de yine Isparta’nın en büyük yatırımı olan Şehir Hastanesi’nin temelini attıklarını söyledi. Kamu-özel işbirliği ile yapılacak olan Şehir Hastanesi projesinin yaklaşık 573 milyon TL’ye mal olacağını belirten Akın, “755 yataklı hastanemiz 220 bin m2 alana kurulacak. 2-3 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Kamu-özel işbirliği nedir? Sizlerin tasarruflarıyla bankaya gelen paralar burada belli bir faizle size geri dönüyor. Banka bu faizleri bir miktar daha üzerine koyarak bizlere veriyor. Hem vatandaş hem de banka kazanıyor. Kamu özel işbirliği adı altında yani yap-işlet-devret modeliyle devletin cebinden para çıkmıyor. Sağlık Bakanlığı inşaat bittikten sonra bize 25 yıl boyunca kira ödüyor. Biz Bakanlıktan aldığımız bu kirayı bankalara geri ödüyoruz. Peki, Sağlık Bakanlığı kirayı nasıl ödüyor? Bakanlık milletimizin tasarruflarından kazandığı parayla bunu ödüyor. Bu çark milletimizin dahil olduğu sistemle dönüyor. Milletimizin dahil olduğu finansmanını ortaya çıkarttığı sistemle bu projeleri yapıyoruz. 25 sene sonunda biz buradan çıkıyoruz gidiyoruz ve Sağlık Bakanlığımız bu güzel hastanenin sahibi oluyor. Kamu özel işbirliği aslında millet işbirliğidir” dedi.

“SON 10 YILDA BİR ÖNCEKİ 10 YILA

GÖRE 15 KAT DAHA FAZLA YATIRIM YAPILDI”

Öte yandan Vali Vahdettin Özkan ise hep beraber bayram havası yaşadığımızı dile getirdi. Son 10 yılda Sağlık kamu harcamalarına bakıldığında bir önceki 10 yıla göre 15 kat fazla yatırım yapıldığını görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Özkan, Şehir Hastanesi’nin Isparta’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

HELİPORT SÖZÜ ALDI

Son olarak yatırımla ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın yaptığı sürçi lisanı hatırlattı. Akın’ın bu hatayı bilerek yaptığını bildiren Bakan Müezzinoğlu, “Onu bilinçli yaptı. Çünkü bizim tüm şehir hastanelerimizde heliport alanları var sadece bu projede yok. Onu yapma sözü vermek için sürç-i lisan yaptı. Projemizde heliportu istiyoruz bunun karşısına rakam yazmıyoruz” dedi.  Ardından Hamdi Akın’dan bunun sözünü alan Bakan Müezzinoğlu, “Hamdi Bey’in bana verdiği bir söz daha vardı. Başbakanımıza verdiği söz vardı. Onu burada ifade etmedi. Bizim pazarlığımızda 573 milyon TL 500 milyon TL’ye inmişti. Bunu unutmadık deftere yazdık. Bakın Ispartalılar da buna şahit”  diyerek rakamı indirtti. 

SAĞLIK TURİZMİNDEN 2023’TE

20 MİLYAR DOLAR KAZANACAĞIZ

Isparta’nın son derece modern bir şehir hastanesine kavuşacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, “10 ay kadar önce Houstan’daydım. Houston şehir hastanesinden çok daha modern bir şehir hastanesini Isparta’ya kazandıracağız. 11 yıldır sağlıkta insanımıza dünya standartlarında sağlık hizmeti vermek için gece gündüz çalıştık. Başta Başbakanımız olmak üzere hükümetimiz önce insan dedi. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin diyerek 11 yıldır her alanda dahi yiyin, daha güzelin gereklerini yapmak üzere çalıştık. Sağlık alanında yaptığımız hizmetler ve kat ettiğimiz mesafeyi dünya gıptayla izliyor. Artık aile hekimlerimiz var uzman hekime kolaylıkla ulaşıyoruz. Artık modern hastanelerimiz var. 6 adet teknik donanımlı ambulansımız da Isparta’nın hizmetine sunuyoruz. Geçtiğimiz mart ayında 8 ambulansı Isparta’nın hizmetine sunmuştuk. Şimdi bir yıl dolmadan 6 ambulans daha hizmetinizde. Çünkü sağlıkta zaman önemli. Vatandaşın önünde hizmete ulaşmak için hiçbir engel tanımıyoruz.  O nedenle bizi sürekli takip eden Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız olmasaydı SSK hastaneleri devlet hastaneleri birleşemezdi. Özel sektörden hizmet alamazdık. Sayın Başbakan bu şehir hastanelerinin arkasında durmasaydı bu noktalara gelemezdik. Bu şehir hastaneleriyle Türkiye yeni bir döneme giriyor. En geç üç yıl içinde bu hastaneler tamamlandığında sadece sağlık hizmeti sunan değil yakın coğrafyasında 1 milyar nüfusa sağlık hizmeti sunan ve sağlık turizminden istifade eden bir ülke olacağız. Isparta’da sağlık turizminden payına düşeni alacak. Son 10 yılda 480 bin yabancı sağlık hizmeti almak için ülkemize geldi ve 2.5 milyar dolar gelir sağladı” dedi 

EY MHP EY CHP SEN NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUN

10 yıl önce bu ülkenin zenginlerinin, 110 bin Türk vatandaşının sağlık hizmeti almak için yabancı ülkelere gidip 1.5 milyar dolar harcadığını belirten Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü : “Şimdi Almanya’dan Hollanda’dan Türkiye’ye geliyorlar.  Bu hastaneleri tamamladığımızda bu gelir 10 milyar dolarlara 2023’te 20 milyar dolarların üzerine çıkacak. 10 yıl önce Almanya’dan gelen bir turist rahatsızlandığında ülkesini arıyor ambulans uçak geliyor vatandaşını alıp götürüyordu. Biz de vay anası diyorduk. Adamların vatandaşı ne kadar değerli. Şimdi devran değişti. Türkiye gelişti. Biz de Kazakistan’da kaza yapan tır şoförümüze ambulans uçağımız gönderiyoruz ve ülkemize getiriyoruz.  Büyük millet gelişmiş ülke bu. Artık dünyanın gelişmiş ülkeleriyle yarışıyoruz. Üçüncü havaalanı Avrupa’nın en büyük havaalanı yapılıyor. Boğazın derinliklerinden şimdi tüp geçişlerini yapıyor. Türkiye 3. boğaz köprüsünü, Kanal İstanbul’u yapıyor. 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerini yapıyor. Tüm bunlardan yabancı ülkeler rahatsız oluyor. Ama ey CHP ey MHP sen neden rahatsız oluyorsun, Bu ülkenin geleceğini, bu milletin geleceğini tuzaklarla, senaryolarla kasetlerle bozmaya, istikrarı bozmaya sizin gücünüz Okyanus ötesinden de destek alsanız yetmeyecek. Çünkü artık AK Parti var, millet var Recep Tayyip Erdoğan var. Derdiniz istikrarı bozmak, istikrarı bozarak ekonomik istikrarı bozmak, ekonomik istikrarı bozarak modern hastanelerin oluşmasının önünü kesmek, Türkiye’nin gelişmesini engellemek. Ama başaramayacaksınız milletle birlikte güçlü bir demokrasinin yolculuğunu yapıyoruz. 30 Mart akşamı demokrasi kazanacak, millet kazanacak, tuzak kuranlar o tuzağa kendileri düşecek”

GÜLE DESTEK SÖZÜ

Şehir hastanesinin Isparta’ya farklı bir zenginlik kazandıracağını belirten Bakan Müezzinoğlu, “Diğer zenginliklere de sahip çıkmamız lazım. Üniversitemizin gelişmesine sahip çıkmamız lazım. Isparta bir gül şehri, gülün zenginliklerine gülün kozmetik ürün olarak dünya piyasasında yerini almasında, Isparta’nın AR-GE çalışmalarında mutlaka ileri adımlar atması lazım. Bu anlamda biz Sağlık Bakanlığı olarak gülün kozmetik ürünlerde iyi noktaya gelmesi için destek vereceğiz. Biz istiyoruz ki ülke gelişsin. Sağlıklı bireylerin, sağlıklı toplumların olması için şehirlerimizin de yöneticiler tarafından sağlıklı olmasına öncelik vermesi gerekiyor. Yerel yöneticilerin çocukları, kadınları, engellileri kucaklaması gerekiyor. 30 Mart akşamı şehrin geleceğini düşünen merkezi iktidarla omuz omuza koşacak yerel yöneticileri seçeceğiz.  Plan tadilatlarında zorluk sıkıntı çekmiş olmamıza rağmen katkılarından dolayı yerel yöneticilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

30 AĞUSTOS 2016’DA BİTECEK

Daha sonra Bakan Müezzinoğlu, Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile hastanenin bitiş tarihi için pazarlık yaptı. Müezzinoğlu, hastanenin 30 Ağustos 2016 tarihinde açılışının yapılması üzerine söz aldı.  Ardından da Bakan Müezzinoğlu, AK Parti milletvekilleri Recep Özel, Süreyya Sadi Bilgiç, Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Vali Vahdettin Özkan ve protokol üyeleri hep birlikte butona basarak, şehir hastanesinin temelini attılar.

HASTANENİN ÖZELLİKLERİ

220 bin m2’lik alana kurulacak olan Isparta Şehir Hastanesi 755 yatak kapasiteli olacak. 305 yataklı kısmı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi olarak inşa edilecek. Hastanede 2262 araçlık otopark, 204 poliklinik, 18 ameliyathane, 500 adette tek kişilik özel oda bulunacak.

Bu haber 874 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...