Gülbirlik İlkokulu’ndan Yunanistan gezisi

14 Mart 2014 18:52

03-07 Mart 2014 tarihleri arasında Yunanistan’ın Selanik kentinde yapılan Avrupa Birliği Comenius Projesi toplantısına katılan Gülbirlik İlkokulu proje ekibi yurda döndü.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı, Comenius Projesi’nin bu defaki toplantısı Yunanistan’ın Selanik kentinde yapıldı.Toplantıya Yunanistan’ın yanı sıra İspanya,İtalya  Litvanya, Polanya, İngiltere, Bulgaristan, Hırvatistan ve ilimizden Gülbirlik İlkokulu katıldı.Proje ekibinde okul müdürü Muzaffer Sarışahin,öğretmenler Salih Çatal ve Ersin Ayvazoğlu yer aldı. Toplantıda  bugüne kadar yapılan proje çalışmaları ile birlikte Yunanistan’da yapılacak çalışmalar ele alındı. Bu kapsamda Yunanistan’ın mutfak kültüründen Makedonya Bölgesi’nin mutfak ve halk oyunlarından örnekler gösterildi.Selanik’te bulunan hastane okuluna eğitim amaçlı ziyarette bulunuldu.

Toplantıya katılan proje ekiplerine ayrıca Selanik’te bulunan tarihi ve turistik bölgeler gösterildi.Türk ekibi ayrıca Selanik’te bulunan Atatürk Evi  ile kentte bululan Osmanlı eserlerine ziyarette bulundular.2012 yılında başlayan proje toplantısı 2014 haziran ayında yapılacak proje toplantısı ile sona erecek.

Bu haber 751 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...