“Kırım´daki kardeşlerimize sahip çıkalım”

14 Mart 2014 19:00

Türkocakları Isparta Şubesi Başkanı Op.Dr.Levent Başyiğit, Ukrayna’da yaşanan gelişmelerin Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarının geleceği açısından endişe oluşturduğunu belirtti.

Başyiğit’in açıklaması şöyle: “ İkinci Dünya Savaşında Stalin tarafından büyük zulüm ve katliamlarla yurtlarından edilen Kırım Tatarları Sovyetlerin dağılması akabinde kısmen de olsa atayurtlarına dönebildiler. Bugün Kırım Tatar kardeşlerimiz  kimlik ve varlık mücadelelerini onurla sürdürmektedirler. Ukrayna’daki kargaşa ortamında  Kırım Özerk Cumhuriyetini Rusya’ya bağlama girişimleri Kırım Tatar Milli Meclisinin gayretleriyle şimdilik engellenmiş görünse de Rusya’nın bölge sınırında tatbikat yapacağını açıklaması, Ukrayna’da henüz hükümet kurulamamış olması endişeleri arttırmaktadır. Kırım’da evrensel insan hakları ve uluslararası toplumun tanıdığı haklar dışında başka bir isteği dile getirmeden, tek istekleri tarihî vatanları Kırım’da barış, istikrar ve huzur içinde yaşamak olan Kırım Tatarlarının haklarını savunmak başta Türkiye olmak üzere bütün Türk dünyasının boynunun borcudur.

Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve Dışişleri bakanlığını, uluslararası platformda Kırım Tatarlarının ve  Kırım Tatar Meclisinin hak ve hukukunu tavizsizce savunmaya  davet ediyoruz.  Ölümünün yüzüncü yıldönümünde saygı ve hürmetle andığımız Gaspıralı İsmail Bey’in “Dilde, Fikirde ve İşte Birlik” düsturundan alınacak ilhamla, Türk dünyasının ortak kuruluşlarının Kırımlı kardeşlerimizle dayanışmalarını açıkça ortaya koymalarını bekliyoruz. Türk Ocakları olarak Kırım Tatar kardeşlerimizle ve Kırım Tatar Millî Meclisi ile tam bir dayanışma için her türlü gayreti göstereceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz

Bu haber 825 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...