117 Caddenin stabilize malzemesi seriliyor

27 Eylül 2012 18:37

Isparta Belediyesi’nin cadde ve sokaklarda başlatmış olduğu asfalt kaplama çalışmaları hızla devam ediyor. Asfalt kaplama ve kaldırım düzenleme çalışmalarını kırmızı kot uygulaması ile dikkat ve titizlikle sürdüren belediye vatandaştan da tam not almaya devam ediyor. Yollardaki çalışmalar ve kaldırım düzenlemeleri sonucu artık taşıtlar yolları vatandaşlarda kaldırımları kullanmaya başladı.

İşte bu çalışmaların bir örneğini 117. Cadde de görüyoruz. Isparta Belediyesi bu yıl hedeflemiş olduğu80 kmasfalt kaplama hedefine ağır ağır yaklaşmış durumda. Asfalt kaplama çalışmaları başlatılmadan önce yolun analizi ve çalışılacak medot ortaya konuyor. Yolun konumuna göre bazen yollar bazen de kaldırımlar genişletilerek yolun daha rahat kullanılmasına elverişli hale getiriliyor. 117 cadde de bu örneğe uygun olarak alt yapı çalışmalarına başlandı. Dar kaldırımı olan 117 cadde de kaldırımlar genişletilerek halkın daha rahat yürüyüş yapma imkanı sağlanmış olacak. Ayrıca ağaç sayısının da oldukça az olduğu gözlenen yolda ağaç dikimi zamanı ağaçlandırılması da yapılacak.

Günaydın her cadde ve sokaktaki çalışmalarda yaptığı incelemelerini bu cadde de sürdürdü. Teknik ekibe yolun yapılışında bilgi ve birikimlerini aktararak yolu daha güvenli hale getirilmesini söyledi.

Günaydın incelemeleri esnasında kısa bir açıklamada bulundu. Günaydın, “117 caddemizin ilk başladığı yer Keçeci mahallemizden başlamaktadır. Caddemizin genişliği gerçekten büyük ancak kaldırımlarımız buna paralel çok dar tutulmuş. Bu yüzden caddemizi biraz daraltarak kaldırımları genişleteceğiz. Ekibimiz ve müdürlüklerimiz arasında da gerçekten zincirleme bir çalışma meydana geldi. Zincirleme takip sistemi ile bir ekibimiz caddenin kazılmasını, kazıldıktan sonra diğer bir ekibimiz alt yapı çalışmalarını tamamlıyor. Daha sonra diğer ekibimizde alt yapı çalışmaları biten yolun stabilize malzemesini ve asfalt kaplamasını yaparak yolu trafiğe açıyoruz. Tabiri yerinde ise bir fabrikadaki elemanlar gibi ekibimiz de yapacağı görevi serileştirdi ve hızlı bir tempo ile çalışmalarını sürdürmektedir. Normal şartlarda yapmış olduğumuz 117 cadde bir sezona mal olması gerekiyordu. Ancak ekibimizin üstün başarı ve çalışmaları ile 20 gün içerisinde tüm alt yapısı da tamamlanmış kırmızı kot uygulaması yapılmış bir şekilde hizmete yeniden açılacaktır” dedi.

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...