“Isparta’yı büyütemezsek kasabaya döneriz”

14 Mart 2014 19:17

CHP Belediye Başkan adayı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, kendisine yetki verilmesi halinde her Çarşamba günlerini Halk Günü ilan edeceğini ve o günü sadece vatandaşa ayıracağını bildirdi. Çakmakçı ayrıca, kiraların düşmesi yeni yapılaşma alanları açacaklarını ve 5 yılda 20 bin kişiyi iş sahibi yapma hedeflerinin bulunduğunu açıkladı.

CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı, halk açılımında bulundu. Kendine en çok yöneltilen soruları tespit eden ve bunları cevaplayan Çakmakçı, önemli mesajlar verdi.

“HER ÇARŞAMBA GÜNÜNÜ HALKA AYIRACAĞIM”

İlk olarak Belediye kapılarının herkese açık olacağını belirten Çakmakçı, “Her çarşamba gününü halka ayıracağım (halk günü). Ayrıca halkımın sesini ve sıkıntılarını duyabilmek maksadıyla telefon, internet vb. her türlü imkanı sonuna kadar kullanacağımı bilmenizi isterim. Sizler olmadan, halkı dinlemeden ben bilirim ben yaparım demekle belediye başkanlığı yapılacağına inanmıyorum” dedi.

“KİRALARIN DÜŞMESİ İÇİN YENİ YAPILAŞMA ALANLARI AÇACAĞIZ”

Öte yandan Isparta'da kira fiyatlarının yüksekliği konusunda şikayetler aldıklarını ve bu anlamda öncelikle bir şehir gelişim planı hazırlayarak halkın onayına sunacaklarını ifade eden Çakmakçı, “Böylelikle hem yeni yapılaşma alanları açacağız hem de yapılacak yeni binalar ile herkesin daha ucuza ev sahibi olmasını ve dolayısıyla kiraların düşmesini sağlayacağız” diye konuştu.

“2 YILDA 8000, 5 YILDA 20 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUM”

Son olarak Isparta ile ilgili olarak en çok kaygı duyduğu konu olan göç sorununu da değinen Çakmakçı, “Isparta'yı büyütemezsek, göçü durduramaz isek küçülür kasabaya döneriz. Isparta'yı nasıl büyüteceğimizi sürekli olarak basın yoluyla anlatıyorum. Hazırladığımız projelerde 2 yıl içinde 8 bin kişiye iş imkanı oluşturacağımızı açıkça söylüyorum. Bu rakam 5 yıl içinde en az 20 bin olacaktır” şeklinde konuştu.

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...