Yenilenebilir enerjiden yararlanmalıyız

16 Mart 2014 17:53

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, önceki gün akşam Atabeyliler Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çakmakçı, Isparta’da yenilenebilir enerjiden faydalanarak, imkanların üst seviyeye çıkarılabileceğini belirterek, “Devlet teşvik vermiyor demek yerine, imkanları geliştirip, yatırımcıları şehrimize çekmeliyiz.” diye konuştu.

Yerel seçimlere az bir süre kala çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı, önceki gün Atabeyliler Derneğini ziyaret etti. Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Atabeyliler Dernek Başkanı Sabit Kılıçarslan Alparslan,   dernek hakkında bilgiler verdi.

Isparta nüfusunun 2050 yılında yaklaşık 1 milyon kişiye yükseleceğini ifade eden Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, “21. Yüzyılın en büyük sorunu enerjidir. Doğalgaz kesilebilir. Çünkü anlaşmalarımız 2023’e kadar. Isparta yenilenebilir enerji bakamından çok şanslı bir şehir. Bizlerin bu enerjiden yararlanması gerekiyor. Çünkü bugün hep devlet teşvik vermedi. Isparta’ya bu nedenle de yatırım yapılmıyor diyoruz. Siz her şeyi ucuza mal ederseniz, yatırımcı ilimize gelir. Bizim bir organize sanayimiz var. Biz burayı dolduramıyoruz. Talep olunca da yer yok diyoruz. Biz Burdur ile birlikte yükselmek istiyoruz. Komşumuz Burdur’u yok etmeye çalışırsak, Isparta gelişemez. Burdur’un çöpü değerlendirilmiyor mesela. 2 milyon tondan fazla çöpü var. Bir ton çöpten 100 liralık enerji elde edilir. İşte biz göreve geldiğimiz zaman küçük gibi görünen, aslında büyük imkanlar sunan bu çalışmalara yöneleceğiz. Hem ekonomik açıdan gelir elde edeceğiz hem de istihdama katkı da bulunacağız” ifadelerini kullandı.

CHP Atabey Belediye Başkan Adayı Zübeyde Silleli ise, “Artık eski Atabey yok. İki dönemde Atabey kötü bir hal aldı. Bundan sonra önümüze bakmamız lazım. Atabey’e kadın el değsin istedik, bu nedenle de göreve talip olduk. Göreve geldiğimizde Atabey’e gereken hizmetleri getireceğiz.” diye konuştu.

 

 

Bu haber 800 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...