“Hekimlik adanmışlıktır”

16 Mart 2014 17:58

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. İlker Büyükyavuz; 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, hekimliğin ‘adanmışlık’ olduğuna vurgu yaparak, “Hiçbir Devlet büyüğünün maaşıyla kıyaslanabilecek bir ücreti yoktur bu adanmışlığın. Tamamıyla gönül işidir bu iş gerisi ise ancak teferruattır” dedi.

Büyükyavuz’un açıklaması şöyle: “Sizlere hekimlerin temsilcisi olarak hekimleri tanıtacağım. Hekimlik, adanmışlık demektir, hekim topluma adanmış insandır ve bunu en iyi bizler meslektaşlarımız ve ailelerimiz bilirler.

Okuma yazmayı öğrenir öğrenmez okuruz, çalışırız arkadaşlarımız oynarken bizler oyundan fedakarlık ederiz ADANIRIZ!!!

Okul biter yüzde birlik puan dilimlerinde tıp fakültelerine gireriz ve en uzun eğitim süresi bizim içindir ADANIRIZ!!!

Eğitimimiz sırasında diğer arkadaşlarımız kafeler sokağında gezip eğlenebilir biz ders çalışırız ADANIRIZ!!!

Okul biter herkesin adı konmuş bir mesleği vardır bizimkisi belirsizdir ne doktorusun diye sorarlar üzülürüz ama ADANIRIZ!!!

Okul biter haydi gel mecburi hizmet derler ADANIRIZ!!!

Uzmanlık eğitimi sırasında tuttuğumuz nöbetlerin süresiyle abartısız normal bir memurun mesai sistemine göre emekliliği hak ederiz (benimki örneğin 27 yıl) ADANIRIZ!!!

Aslında bizim mesaimiz 7-24-365-ömür boyudur yer- zaman-mekan dinlemez komşunun çocuğu hastalanır yanındasınızdır, siz tatile giderken trafik kazası olur işte görev başındasınız, plajdasınız biri boğulur ya da birini böcek ısırır mesai yeniden başlar, sohbetlerinizin bir köşesinde sağlık olmak zorundadır güncel bir sohbetiniz yoktur sizin, güncel olanı da sağlıkla ilgilidir zaten ya da tababetle ilgili tüm kötü anıların, şikayetlerin yanıtlayıcısı siz olursunuz. İnanın mesainiz bitmez sizin ADANIRSINIZ!!!

Sınava girer uzman oluruz haydi tekrar mecburi hizmete derler ADANIRIZ!!!

Kimi arkadaşımız boş durmaz daha çok eğitim alır üst ihtisas yapar, sınava girer yan dal uzmanı olur. Sen misin daha çok eğitim alan haydi mecburi hizmete derler ADANIRIZ!!!

Akademisyen olanlarımız doçent olmadan 1. dereceye inemez, sınava girmeden de doçent olamaz.40’lı yaşlarda yapılan bu sınavlarla kimimiz diyabet kimimiz kalp hastalıkları veya hipertansiyon gibi hastalıkları kazanırız ADANIRIZ!!!

Aslında iyi yönleri de vardır; gece yarıları herkes uyurken hastaneye doğru yol alır ay ve yıldızların değişik şekillerini gözleyebiliriz, tilki ve benzeri yaban hayvanlarını görme şansı da bize aittir. Çünkü ADANMIŞIZDIR!!!

İşte hekimlik böyledir değerli konuklar. Hekimlik ADANMIŞLIKTIR!!! Hiçbir Devlet büyüğünün maaşıyla kıyaslanabilecek bir ücreti yoktur bu adanmışlığın. Tamamıyla gönül işidir bu iş gerisi ise ancak teferruattır.

Tüm ADANMIŞ meslektaşlarımın ve tüm sağlık emekçilerinin Tıp Bayramı kutlu olsun. Umarım gelecek tıp bayramları halkımıza ve meslektaşlarımıza gerçekten bayram olsun. Saygılarımla..

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...