Çünür ve Tönge’ye iyi haber

16 Mart 2014 18:03

SDÜ yakınında bulunan istimlâk sahasında bulunan arazilerin istimlakı için ödenek çalışmalarına başlandı. AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 10 milyon lira kaynağı en geç Mayıs ayına kadar çıkaracaklarını söyledi.

Yıllardır SDÜ istimlâk sahası içinde olduğu için arazilerini satamayan ve işsel yapamayan Mehmet Tönge ve Çünür Mahallesi sakinlerine sevindirici haber AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten geldi. Bilgiç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu ziyarette özellikle yeni tesislerin yapılması için istimlâk yapılması gerektiğinin üzerinde durulduğunu belirterek “Üniversitemizin büyümesi için istimlâk şart. Vatandaşlarımızın da ciddi sıkıntısı var. Arazileri üzerinde tasarruf kullanamıyorlar. Arazilerin istimlakı için gerekli çalışmalara başlıyoruz ve Mayıs ayına kadar 10 milyon liralık bir kaynak ayıracak ve önemli bir araziyi istimlâk edeceğiz. Böylece hem üniversitemiz büyüyecek, hem de vatandaşlarımızın sorunu ortadan kalkacak. Hedefimiz en az 25 bin m2’lik bir arazinin kamulaştırması” dedi.

VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİ DE GİDERİLECEK

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da istimlâk için girişimlere başlandığını söyledi. Arazilerin istimlakı ile bölgede arazisi olan vatandaşların mağduriyeti de giderilecek.

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...