Eğirdir elmasına kavuşuyor

17 Mart 2014 17:29

Karayolları’nın yol çalışmalarını başlatmaması ile refüj ve kavşaklardaki sıkıntılardan dolayı elma heykelinin yer tesbitinde zorlanan Belediye çareyi Otogar yanındaki taksi durağının yakınında buldu.

Elma yetiştiriciliği ve fidan yetiştiriciliğinde merkez olan Eğirdir’de yıllardır eksikliği hissedilen Elma Heykeli için çalışmalar son safhaya geldi.

Eğirdir Belediyesi tarafından önceden yaptırılıp depoda bekleyen Elma Heykeli, herkesin görebileceği şekilde Otogar yanındaki Taksi Durağı’nın yakınına konuluyor. Elma Heykeli,4 metreyüksekliğinde2 metregenişliğinde krom nikelden imal edilen kaidenin üzerinde2 metreçapındaki elma figüründen oluşuyor. Çalışmaları hızlı bir şekilde devam eden Elma Heykeli’nin kaidesi için demirli temel atıldı. Sağlam bir şekilde olması için demir kullanılarak yapılan temel üzerine önümüzdeki günlerde 4 metrelik krom nikel kaide üzerine2 metreçapında elma heykeli yerleştirilecek. Elma Heykeli’nin vatandaşlar tarafından da takdir edilmesi ve büyük beğeni toplaması bekleniyor.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Daha önce hazırlattığımız Elma Heykelimiz, Karayolları’ndan müsaade alınamadığı için depomuzda bekliyordu. Karayollarında standartlara uygun yol çalışmalarının başlatılmaması, mevcut orta refüj ve kavşaklara heykelin konulmasının sakıncalarının olması sebebiyle depoda bekletilen Elma Heykeli geç de olsa yerini buldu. Şimdi de Karayolu ağında bulunmayan, Belediye sınırlarımız içerisinde kalan bölüme Elma Heykelimizi dikiyoruz. Yıllardır Eğirdir’imizde eksikliği hissedilen elma heykelimize nihayet hep birlikte kavuşacağız.40 metregenişliğinde köprü yapılacaktı, yapılamayınca Köprübaşı mevkiinde yapılan Halil Üstün Heykeli’nin kaidesini mermerle kaplattık, çevresini çiçeklendirdik. Şimdi de tek başına bir elma heykelini ilçemize kazandırmak için çalışıyoruz. Kısa zamanda heykel yerine konulacak ve ilçemiz hak ettiği değere kavuşmanın heyecanını yaşayacak. Vazifemiz müddetince çalışmalarımız hızla devam edecektir. Atılan temellerle Eğirdir’imiz hak ettiği yere doğru ilerleyecektir” dedi.

“ELMALARIN ELMASI EĞİRDİR’İN ELMASI” diyen Başkan Özmeral, “Hâlâ Eğirdir’i geriye gidiyor, nüfusu düşüyor diyerek kara tablo çizenlere sesleniyorum. Eğirdir’imizin temelleri sağlamlaştırıldı. Belli bir noktaya getirildi. Gelişmesini, güzelleşmesini hiç kimse engelleyemez. Eğirdir kabuğunu yırttı. Her geçen gün daha ileri gideceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın” açıklamasında bulundu.

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...