‘’Bu işi hep kovalayanlar para iştahı ile yanıp tutuşuyor’’

17 Mart 2014 17:44

Vali Yardımcısı Tahir Demir, kentsel dönüşüm adı altında rant sevdası ve iştahı ile arsalara saldırılmaması gerektiğini belirtti. Çağdaş ve marka şehirler yaratmanın peşinde olmamız gerektiğini savunan Demir, ‘’ Bu işi hep kovalayanlar para iştahı ile yanıp tutuşan müteahhitlerden ibaret. Yani şaşırıp kalmış durumdayız. Böyle giderse geleceğimizin iyi olmayacağı ortada’’ dedi.

Vali Yardımcısı Tahir Demir, geçtiğimiz gün İnşaat Mühendisleri Odası’nın düzenlemiş olduğu toplantıda kentsel dönüşümle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Kentsel Dönüşüme fazla önem veremediğimizi bildiren Demir, bu şehrin kentsel dönüşüme gerçekten çok büyük ihtiyacı olduğunu söyledi. Isparta’nın önemli mahallelerinin köhne halde ve mimari çarpıklık içinde olduğunu ileri süren Demir, ‘’Isparta’da ya da diğer şehirlerde özellikle de deprem korkusu da her zamanda gündemde olduğuna göre yeni baştan dizayn edilmesi lazım. Ama bu konuda rant sevdası ve iştahı ile arsalara saldırmamalıyız’’ dedi.

‘’GELECEĞİMİZİN DURUMUNU İYİ GÖRMÜYORUM’’

Kentsel dönüşümde ortak akıl, ortak siluet, bir toplum iradesi birliği sağlayarak, Isparta’yı yeniden kurmak gerektiğine değinen Demir, ‘’Gerekirse yeni alanları imara açıp, bu alanları kuracağımız şehrin bir parçası yapıp, eski alanları da yeniden dönüştürerek, geliştirerek, en önemlisi de peyzaj bütünlüğü sağlayarak, insani değerleri gözeterek, çağdaş, marka şehirler yaratmanın peşinde olmalıyız. Ama maalesef hep işimizi bölük, börçük ve paraya dayalı yapıyoruz. Bu işi hep kovalayanlar para iştahı ile yanıp, tutuşan müteahhitlerden ibaret. Yani şaşırıp kalmış durumdayız. Geleceğimiz böyle giderse iyi olmayacağı ortada.  Geleceğimizin iyi olması için akıl ve fikir birliğiyle çalışmalıyız. Modern Türkiye’nin marka şehirlerini tüm dünyaya gösterebilme gayreti içinde olmalıyız’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...