‘’İçinde acı varsa o pastayı kimseye yediremezsin!’’

17 Mart 2014 17:46

CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı, hem iktidar kanadına hem de Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklendi. Bölge Hastanesi olarak yola çıkılan ancak sonradan Şehir Hastanesi’ne dönen hastanenin iki sanayi bölgesi arasında yer almasının kendilerini ciddi anlamda düşündürdüğünü ileri süren Çakmakçı, öte yandan Günaydın’a Bimer aracılığıyla sordukları soruların da yanıtının halen gelmediğini açıkladı.

CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı, dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Önce gündemi değerlendiren Çakmakçı, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘’ŞEHİR HASTANESİYLE İLGİLİ KAYGILARIMIZ VAR’’

Bölge Hastanesi olarak yola çıkılan ancak sonradan Şehir Hastanesi’ne dönen hastanenin Isparta’ya büyük kazançlar getireceğine kendilerinin de inandığını belirten Çakmakçı ‘’Ancak yönetim modeli ve içerik bakımından incelediğimiz zaman bazı kaygıları da taşıyoruz. Örneğin iki sanayi bölgesi arasında yer alması bizi ciddi anlamda düşündürüyor. Hastaneler sağlıklı bölgelerde yapılmalı. Bu konuda ilgililerin tedbir almaları ve sanayiyle ilgili düşünceleri de açıklamaları gerektiğini düşünüyoruz.

‘’YAP-İŞLET-DEVRET MODELİNDE ÇAYI HASTANEDE KAÇA İÇECEĞİZ ACABA?’’

Şehir Hastanesi’nin yap-işlet-devret modeliyle yapılması, daha önce havaalanları yapan AKFEN’in icraatlarını gördüğüm zaman yatırdığı paraları çıkartabilmesi için hizmetleri belirli bir düzeylerin üzerine çekmesi lazım. Bizim sanayideki 40 kuruşluk ve 1 liralık çayımızı halkımız o hastanede bu fiyatlara içebilecek mi? Çünkü havaalanlarına gittiğim zaman görüyorum ki, havaalanlarının büyüklüğüne göre fiyatlar da yukarı çıkıyor. SD Havalimanı’nda bir çay 4 liraya satılırken, Antalya’da ise 7,5 liraya satılıyor. Küçük bir poğaçaya 15 lira gibi rakamlar alıyorlar. Acaba bizim hastanemiz halkın ekonomik gücüne yanıt verebilecek mi? Bunların açıklanması ve halka doğruların söylenmesi lazım. Medyada gündeme geldi. 15 bölge ve şehir hastanesi için kredide sıkıntılar olduğu söyleniyor. Sürecin de 2018’e kayabileceği söyleniyor. O zaman bizim halka bu kadar acele temel atıp, süresinde bitmeyecek bir hastanenin seçim malzemesi olarak kullanılmasının etik olmayacağını düşünüyorum’’ dedi.

‘’BİMER ARACILIĞIYLA DA SORDUK HALA CEVAP GELMEDİ’’

Öte yandan Günaydın’a sordukları sorulara halen daha cevap alamadıklarını yineleyen Çakmakçı, şöyle devam etti; ‘’Bir takım sorular sormuştuk. Kendisi de bize bilgi edinme kanununu söyledi. Biz de arkadaşlar aracılığıyla internet üzerinden kendisine sorularımızı yönelttik. İçişleri Bakanlığı’ndan dilekçeniz işleme konuldu şeklinde yanıt geldi. 4-5 gün geçmesine rağmen henüz yanıt gelmedi. Dolayısıyla söylediğiniz şeyin arkasında olmanız lazım.

ALEVİ’LERİN DURUMU SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRİLMEMELİ

Bu arada son zamanlarda Alevi’lerle ilgili basında bazı haberler yer alıyor. Alevi canlar kime oy vereceklerini biliyorlar. Bunun siyasi malzeme haline getirilmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Biz herkesin oyuna talibiz. CHP bu seçimi alacak. Çünkü bizim AKP zihniyetinden kurtulmamız gerekiyor. Pastayı çok iyi sunabilirsiniz ama pasta tuzla oluşturulmuşsa onu kimseye yediremezsiniz. Bir kere Isparta, Isparta’dan yönetilmeyecek gibi görünüyor. 3. Köprünün Isparta’yla ilgisini bana anlatır mısınız? Hani ben şöyle zannettim; Hoyran, Barla, Eğirdir üzerinden bir köprü yapılacak, 3. Köprümüz geliyor zannettim. Biz Isparta’yı tartışıyoruz. İstanbul’da yapılanı reklam ediyorlar. Ama ben Isparta’da neler yapılacağını öğrenmek istiyorum.  Devletle ilişkileri ortaya koyarız diyorlar. Devlet herkesin getirdiği projeye sıcak bakmak zorunda. Eğer engelliyorsa onu da açıklarız. Kimse bizim çalışmamızı engelleyemez, bugüne kadar da engellemedi.’’

 

 

 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...