‘Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı’ eğitimleri yıl boyu sürecek

18 Mart 2014 17:09

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen; Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi Eğitim Çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, eğitim çalışmalarının birincisinin Ocak ayında Gelendost ilçesinde, ikincisinin ise Şubat ayında Büyükgökçeli Kasabasında yapıldığını belirterek, yıl boyunca diğer ilçe ve köylerde devam edeceğini bildirdi.

Şölen’in açıklaması şöyle: “Tarımsal faaliyetlerin ana kuvvet kaynağını oluşturan lastik tekerlekli traktörlerin sayısı 2013 yılı Kasım ayı itibariyle, ülkemizde 1.558.979’a ulaşmıştır. Son 3 yılın trafik kazaları oranına bakıldığında diğer tüm araçların aynı nedenle kazaya karışma oranına göre lastik tekerlekli traktörlerin kaza oranının daha fazla olduğu tespit edilmiştir.

Bu nedenle;

2014 yılı sonuna kadar İçişleri Bakanlığının (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı) sekretaryasını yürüttüğü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ nın ortaklaşa yürüttüğü projede; Güvenli traktör sürüş tekniklerini benimsetmek, traktörün sebep olduğu trafik kazalarını en aza indirmek, traktör kullanımıyla tarımsal işlerin güvenli yapılmasını sağlamak ve traktör sürücülerinin aracı daha iyi tanıtmak ve benimsetmek amacıyla eğitim çalışmaları devam etmektedir.

Birincisi Ocak ayında Gelendost ilçe merkezinde ikincisi Şubat ayında ilimiz Büyük Gökçeli kasabasında yapılmıştır. Yıl boyu belirlenen diğer ilçe ve köylerde eğitim çalışması devam edecektir”.

 

 

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...