Milli Eğitim Kadroları sil baştan…

18 Mart 2014 17:22

“Millî Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda 4 yıl ve daha fazla müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yapanların görevi 30 Haziran 2014’te sona erecek 

Okul Müdürü ve Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi dört yıl ve daha fazla olanların görevi, 2013-2014 ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erecek. Isparta’da görev yapan 591 okul idarecisi var. Bunlardan 500’üne yakının bu değişiklikten etkilenmesi bekleniyor.  Görev süreleri dört yıldan daha az olanların görevleri ise bu sürenin tamamlanmasını takip eden ilk ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek olmadan kendiliğinden sona erecek.

YENİ ATAMALAR NASIL OLACAK?

Okul Müdürleri ile Kurum Müdürleri, İl Millî Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilecek. Müdür Başyardımcıları ile Müdür Yardımcıları, Okul Müdürü veya Kurum Müdürünün inhası (teklif yazısı)  ve İl Millî Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilecek.

4 yıllık görev süresi dolmadan görevlendirmenin sonlandırılmasına ve süresi dolanların yeniden görevlendirilmesine ilişkin hususlar yönetmelikle düzenlenecek.

Okul Müdürü, Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı olarak yapılan görevlendirmeler, özlük hakları bakımından ve diğer atama ve terfiler için kazanılmış hak doğurmayacak.

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...