“AKP’nin kaybettiğini şimdiden müjdeliyorum”

18 Mart 2014 17:29

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, bugüne kadar gerçekleştirdikleri İl, İlçe, Kasaba ve Köy ziyaretlerinde önemli tespitlerde bulunduklarını belirtti. Herkesin gönlünde birinin bulunduğunu ancak ikincil adayının CHP adayı M. Lütfü Çakmakçı olduğunu savunan Şenol, “AKP’nin köylerden başlayarak şehir merkezine doğru yıkılışını müjdeleyebilirim. AKP 35 bin oy alsın öpüp de başına koysun” dedi.

Yerel seçimlere günler kala siyasi ortamda iyice ısındı. Gece gündüz halktan oy istemek için çalışan siyasilerin tespitleri de yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. İlk değerlendirmeyi CHP İl Başkanı Vedat Şenol yaptı. Şenol, kırsalda hemen hemen her yere gittiklerini ve genelde kırsal kesim insanlarının AKP’den nefret ettiğine tanıklık ettiklerini bildiren Şenol, “Çünkü tarımsal olarak büyük sıkıntılar yaşıyorlar. AKP’yi destekleyen kesimler artık onlardan kopmuş durumda. AKP artık Isparta il genelinde birinci çıkamayacak. Önceden köylüler bizle ilgilenmezdi. Ama şimdi çok büyük ilgi gösteriyorlar.

“AKP’NİN YIKILIŞINI MÜJDELİYORUM”

İlk defa kırsalda gençler CHP’de siyaset yapıyor. Uluborlu, Aksu’da müthiş bir gençlik var. Çocuklar artık geleceklerini göremiyorlar. AKP’den kurtulmak için gençler de artık siyasete ilgi gösteriyorlar. Isparta’da AKP’nin köylerden başlayarak şehir merkezine doğru yıkılışını müjdeleyebilirim” dedi.

“2011 SEÇİMLERİNDE MHP’YE OY FARKI ATTIK”

Genelde AKP’yi yerelde ise MHP’yi eleştireceklerini daha önce de belirttiklerini ancak bu durumdan rahatsız olanların bulunduğunu belirten Şenol, “AKP’yi çok, MHP’yi az eleştiriyorsun diyenler oldu. AKP’yi bizden daha çok eleştiren oldu mu? CHP’nin hem AKP hem de MHP ile ittifak yapacağı söylendi. Böyle bir şey kesinlikle yok. CHP’nin kitlesi hiçbir yere kaymayacak. Bu bilinçli bir şekilde CHP’nin 2009’da aday göstermemesi kullanılıyor. 2011 seçimlerinde MHP’ye oy farkı attık. O dönemden bu döneme yükselen bir grafiğimiz var. Ayrıca nitelikli bir adayımız var, onların yıpranmış bir adayı var. Böyle bir durumda hangi aday tercih edilir?” diye konuştu.

“HERKESİN İKİNCİ TERCİHİ CHP”

Son olarak her seçmenin ikinci tercihinin CHP olduğunu ileri süren Şenol, “Her vatandaş birinci parti olarak kendi partisini düşünür. Ama herkesin ikinci tercihi CHP adayıdır. CHP adayı diğer partilerin tabanından en çok oy alacak adaydır. Bir MHP’li kendi adayına oy vermek ister ama oy vermek istemediği zaman vereceği aday CHP’nin adayıdır. Bu durum AKP, MHP, DP ve SP için de böyledir. Bu belli oranda her partinin tabanından kayma getirecektir. Bizim diğer partilerle ittifakımız söz konusu değildir. Biz sadece halkımızla ittifak halindeyiz. Tabandan her görüşten insan CHP’ye doğru akıyor, kayıyor.

“AKP 35 BİN OY ALSIN ÖPÜP DE BAŞINA KOYSUN!”

MHP’nin tabanında kayma var, DP aday da gösterse tabanı CHP’ye kayıyor. AKP’nin tabanında aklı başında namuslu insanlar CHP’ye doğru kayıyor. AKP’deki çözülme çok büyük oranda. 2011 seçimlerine güvenmesinler. AKP Isparta’da 35 bin oy alsın, öpsün başına koysun. MHP’de 2009’da aldığı seçimlerde aldığı oyları ısıtıp ısıtıp koydu, 2011 seçimlerinde de aldığı oy belli. MHP’nin de 30 bin oy alacağı görüşündeyim. CHP ise 45-50 bin arası oy alacaktır” şeklinde konuştu.

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...