“Piyango bekler gibi yatırımcı beklenmez!”

18 Mart 2014 17:30

AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, özel sektör yatırımların gelmemesi yönünde sürekli suçlu ilan edilmesine tepki gösterdi. Dışarıdan piyango bekler gibi sanayici beklenmesine anlam veremediğini belirten Uzaktaş, bu noktada Belediye Başkanına çok önemli roller düştüğünü savundu.

Yerel seçimlere 11 gün kala Belediye Başkan adayları da son turlarını gerçekleştiriyor. Bu anlamda halktan yetki isteyen iktidar partisi Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, Isparta’nın yatırım noktasında geri kalmasındaki acı gerçekleri sıraladı.

“HER DÖNEMİN BİR SUÇLUSU VAR”

Isparta’da sürekli suçlu üretildiğine dikkat çeken Uzaktaş, “Bu şehre yatırım yapmanın mümkün olmadığı kanaatini topluma yayıyoruz. Bu kanaati yıkmalıyız. Aksi takdirde yeni nesilden yatırım ve başarı beklenemez. Bu süreci geriye doğru hesap ettiğimizde, 1970’li yılların sorumlusu Şevket Demirel, 1980’li yılların sorumlusu Turgut Özal, 1990’lı yılların sorumlusu kriz, 2000’li yılların sorumlusu Tayyip Erdoğan. Bu söylemler toplumu yatırım noktasında motive etmekten uzak söylemler” dedi.

HEP SUÇLU İLAN EDİYORUZ

Isparta’nın en büyük handikaplarından birinin muhalefet etme adına söylemler olduğunu beliren Uzaktaş, şunları dile getirdi; “Isparta’da yatırım yapılmaz, sanayi gelişmez’ gibi hep muhalefet kültürü oluşturulmuş. Bugün de böyle, daha önce de böyleydi. Sanayileşen şehirlere bakalım. Konya. Uzun süre iktidarla birlikte hareket etmemiş ama kendi içinde suçlu da üretmemiş. Her şeyden önce bu memlekette yatırım yapılacaksa, yatırım yapmanın reel olduğunu, sanayileşmede Isparta’nın coğrafi konum olarak cazip bir yer olduğunu topluma anlatmalıyız. Ispartalı işadamlarına bakıyorsunuz kendi şehirleri dışında başarılılar. Isparta’da da başarılı insanlarımız var. Ticaret dediğiniz hadise kültürdür. Sanayicilik bir kültürdür. Sanayicilik kültürü oluşması lazım. Yeni teknoloji gerekiyor. Ama biz başlangıç noktasındaki rahat ticaretten maalesef sektörlerin gerektirdiği yatırım konusunda hassas davranmamışız. Bu nedenle bu sektörleri başka şehirlere kaptırmışız.”

“İL BAŞKANI İLE BELEDİYE BAŞKANININ

ROLLERİ KARIŞTIRILMASIN”

Bu arada Hasan Balaman döneminde İl Başkanı olmasından dolayı kendine yöneltilen eleştirilere de açıklık getiren Uzaktaş, şöyle devam etti; “Hasan Balaman döneminin son 18 ayının İl Başkanıyım. 60 aylık dönemle 18 ayı incelesinler. İl Başkanı ile Belediye Başkanının rolleri karıştırılmasın. İl Başkanı, belediye başkanlığı yapma rolünde ise o zaman belediye başkanını neden seçiyoruz? Bizim o süreçte parti olarak grup kararları noktasında aktif bir müdahale etme şansımız oldu. Belediye Meclis kararlarıyla ilgili konuda il başkanı devrede vardır. Ama o grup kararıdır. ITKM ile ilgili bize eleştiri getirenlere sormak lazım ben o süreçte yoktum.

“İL BAŞKANI BELEDİYE BAŞKANINI YÖNETEMEZ!”

Olsam bile il başkanı belediye başkanını yönetmez. Belediye başkanı icra makamıdır. Belediye başkanı il başkanının talimatları ile görev yapmaz. Belediye başkanlarının kendi iradesi vardır. İnsanlar bunu derken yanlışın içerisinde rol aldıysak bizi eleştirebilirler. Bizim yanlış bir rolümüz hiç olmadı. Yanlış bir icraat içerisinde bizi gösteremezler. Eğer yanlış icraatın içerisinde bir rolüm olsaydı Hasan Balaman’ın karşısına aday adayı olarak çıkamazdım. Hasan Balaman’a karşı aday olmuş bir insanım. Aynı düşünce tarzıyla birlikte hareket eden insanın karşısında aday olma şansı var mıdır?”

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...