Eğirdir’de Elma heykeli halkın beğenisini topladı

19 Mart 2014 15:56

Elma ve sertifikalı fidan yetiştiriciliğinin merkezi olan Eğirdir’de Elma Heykeli’nin kendisini göstermesi ilk günden halkın ve görenlerin dikkatini çekti.

Eğirdir’den geçen Isparta-Konya Karayolu kavşak ve orta refüjlerine konulmasının sıkıntılı olduğu Elma Heykeli, otogar yanındaki Taksi yazıhanesi tarafında yerini aldı.

Krom nikel malzemeden yapılı2 metreçapında4 metreyüksekliğindeki kaide üzerine yerleştirilen2 metreçapındaki kırmızı elma heykeli her taraftan rahatlıkla görülebiliyor.

Kaide üzerine, ışıklı panodan hava sıcaklığı, günün tarihi görünürken, “Elmaların Elması Eğirdir’in Elması”, “Selçuklu Şehri Eğirdir’e Hoş Geldiniz” yazılarının ışıklı olarak geçmesi ayrı bir güzellikle günün konusu olmaya başladı.

Eğirdir’de bir yenilik olarak yerini alan Elma Heykeli’ni beğenenler, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorlar.

Başkan Özmeral, “Elma Heykeli için çalışmalarımızı çok önceden yapmıştık. Şimdiki elma heykelinin yapımı bir yıldan fazla olup, depoda beklettik. Karayollarına ait orta refüj ve kavşaklara heykelin konulmasının sıkıntıları sebebiyle gecikmeli de olsa şimdiki yere konuldu. Halkımızın ve yoldan geçenlerin elma heykelini beğenmiş olmaları bizleri fazlasıyla memnun etti. Işıklandırılması ve çevre düzenlemesiyle Elma Heykeli, daha güzel hale getirilecektir” dedi.

 

 

Bu haber 4033 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...