Türkiye´nin lise seviyesindeki en büyük Proje yarışması

19 Mart 2014 15:59

Türkiye'nin lise seviyesindeki en büyük proje yarışması olan 45. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Isparta Bölgesi Sergisi ve Yarışması Süleyman Demirel Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.

Ortaöğretim öğrencilerini temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen, Barida Otel’de gerçekleştirilen yarışmanın açılışı, Isparta Vali Yardımcısı Okan Leblebiciler, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, İl Millî Eğitim Müdürü İlyas Can, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Yıldırım, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, il protokolü ve akademisyenlerin katılımıyla yapıldı.

Isparta Bölgesi Sergisi ve Yarışması’nın açılışında konuşan Isparta Vali Yardımcısı Okan Leblebiciler, yarışmanın örnek teşkil eden bir yarışma olduğunu vurgulayarak “Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.” Dedi.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Kayacan da Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji, Psikoloji ve Tarih olmak üzere toplam 9 dalda projelerin yarıştığı bölge yarışması hakkında bilgi vererek “Yarışmaya katılan projelerin her biri diğerinden daha güzel. Anadolu’nun dört bir yanından gelen gençlerimiz projelerini heyecanla savunuyorlar. Ülkemizin yarınını oluşturacak bu gençlerimizin gayretlerini görünce geleceğe daha güvenle bakıyoruz” diye konuştu.  

Isparta bölgesi yarışmasında başarılı olan projeler, Mayıs ayında Ankara'da düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanacak. Uluslararası proje yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilecek projeler de final yarışmasında belirlenmektedir. Her yıl birbirinden ilginç projelerin katıldığı yarışmada derece alan öğrenciler, para ödülünün yanı sıra YGS'de ek katsayı uygulamasından da yararlanmaktadır.

Isparta Bölge Sergisi 17-19 Mart 2014 tarihlerinde Barida Otel’de 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

Bu haber 630 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...