‘’Ya ben AK Parti’yi geç keşfettim ya da AK Parti beni’’

19 Mart 2014 16:01

AK Parti Belediye Meclis kontenjan adayı Uğur Bestelci, Belediye Başkanı Günaydın’ı fena bombaladı. Günaydın’a ‘’vizyonu yok!’’ diyen Bestelci, ‘’Vizyonu olsa parası yok. Yatırımları ancak iktidarın gücüyle sağlayabilirsin. O yüzden AK Parti’deyim’’ dedi.

AK Parti Belediye Meclis kontenjan adayı Uğur Bestelci, MHP’den ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklenirken eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın iyi işler yaptığını belirten Bestelci, AKP’ye de geç katıldığını itiraf etti. Belediye dönemindeki işleri anlatan Bestelci, şunları söyledi; ‘

‘’MUTLU BELEDİYECİLİK YAPMALIYIZ’’

Belediye; Kenti kent eden başlıca ana unsurdur. Günümüzde ulusal rekabetin yanında şehirlerarası rekabet de başladı. Isparta Belediyesi modern kent olma yolunda büyük adımlar atmak zorunda. Ayrıca mutlu belediyecilik yapmak zorunda. Şehirde birçok STK var. Halkımızla ve bunlarla iç içe hizmet etmek zorunda. Şehrimizin 1/25.000’lik haritası çiziliyor. Belediyemizin bu anlamda teyakkuz halinde olması lazım. Isparta Belediyesi 1/100.000 ve 1/25.000 ölçekli haritası çizilirken yoğun mesai harcaması gerekir.

‘’BALAMAN’I ZORLADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM’’

Bakış açısı olarak hiçbir zaman tek açıdan bakmadım. 2004-2009 döneminde muhalif meclis üyesiydik. Büyüyen ve üreten bir şehir olması noktasında Hasan Balaman’ı zorladığımızı biliyorum. Görevimizde buydu. İnsanlar bu görevi üstlendiği zaman küçük veya büyük demeden görev neyse en iyi şekilde onu yerine getirmek zorundalar. Bizler meclis üyesi olarak menfaate olacak hiçbir şeyi engellemedik aksine destek verdik. Meclis üyeleri sadece el kaldırıp, indiren olmamalı. Yapılanları takip edeceksiniz, sorunları bileceksiniz ve çözüm üreteceksiniz. Ama bunlar istenmiyor.

‘’BİZİM SÖYLEYECEK SON SÖZÜMÜZ VARDIR’’

Eğer siz ‘Sadece ben’ derseniz bu şehri bir yere götürme şansınız yok. Dünyada böyle bir anlayış kalmadı. ‘Biz demek’ zorundayız. Herkesle ortak akılla hareket etmek zorundayız. Isparta’yı parlayan yıldız ve marka şehir ancak böyle yaparız. Ben vatandaşı temsil ediyorum. İlk görevim halkının menfaatini gözetmek. Bunun sonucunda agresif ilan ediliyorsunuz. Baskı görüyor ve tehdit ediliyorsunuz. Ama bizim son söyleyecek sözümüz vardır. Artık yeter demek lazım. 10 yıldır görev verildi. Yapılan da budur, yapılacak da budur. 2 dönem Günaydın’a görev verildi. Ya çok büyük sevap kazanırsınız ya da ahiretinizi kaybedersiniz.

‘’ISPARTA’YI ORGANİZE EDECEK BAŞ YOK’’

Sürekli Denizli, Konya, Afyon’u konuşuyoruz. Bu yarışta Isparta kaçıncı sırada? Isparta kabiliyetsiz mi? Hepsi var ama bunları organize edecek baş yok. Bu şehir sahipsiz. Isparta Belediyesi’nin en büyük görevi şehri ve ekonomisini organize etmektir. Asfalt dökmek, ağaç dikmek her şehirde yapılıyor. Dönüp bakıldığında altyapı bitti denilerek halk yanıltılıyor. Bugün bir sokağa gittiğinizde borunun nereden geçtiği belli değildir. Kaz, kapa, kaz, kapat. 100 yıllık asfalt yaptım demek kamuoyunu yanıltmaktır. Ben mühendisim dayanıklı asfaltı ilk kez duyuyorum. Kanalizasyon patlar asfalt kazarsınız. Karayollarının yaptığı yollara karşı bizimkisi o kadar abesti ki. Ustaların marifeti ve yanlış malzemeyle karıyor ve döküyoruz. Bu nasıl dayanıklı asfalt. Geleceğimizi ve çocuklarımızı düşünüyoruz. Isparta Belediyesi 5 yıllık makro planını yapmıyorsa bu belediyecilik değildir. Artık yeter demeniz lazım. Belediyenin bütçesi yıllık 110 trilyondur. Bunu nereye harcıyorsunuz? Şehre ne yapıyorsunuz? Hiçbir şey. 

‘’BELEDİYEDE PARAYLA İLGİLİ İŞLERDEN KİMSENİN HABERİ YOK’’

Isparta’da bir finans birimi yok. Bu ay ne kadar para gelecek, ne kadar ödeme yapacak bilen yok. Kimsenin haberi yok. Para giriyor, çıkıyor. Belediyenin borcu şuanda 100 milyon lira. 50 milyon şirket borçları var 150 milyon toplam borç var. Yüzde 3 gecikme faizi var. Bu paralar nasıl ödenecek?

‘’BORCUMUZ VAR FESTİVAL YAPMAYALIM DEDİK’’

2009’da borç çok diye festivalleri yapmayalım dedik. 2009’da 390 bin lira konser maliyeti vardı. 2010’da 1 milyona çıktı. 30 Ağustos’ta en son Demet Akalın ve Emel Sayın geldi. 330 bin TL bunlara harcandı. Ben o dönemde bunları içerde dile getirdim. Isparta Belediyesi’nin halkın parasını israf etmeye hakkı yoktur. Bir başarı varsa başkanındır bir yanlış varsa da başkanındır.

‘’BALAMAN BU ŞEHİRDE İYİ İŞLER YAPTI’’

Biz görevdeki belediye başkanının hizmetini her zaman alkışlarız. Biz yanlışlar noktasında karşı geliriz. Hasan Balaman iyi işler yaptı. Tüm mahallelere park yaptı. Alt geçitler, sosyal tesisler yaptı. Tebrik ediyorum. Bunları görmek için bakmak lazım. Biz bakan insanız. Isparta için çalışan her başkana hizmetten dolayı teşekkür ederiz. Ama yanlış işlerde mücadele etmek benim görevim. Ben meclis üyesi olarak AK Parti aleyhinde konuşma şansım yok. Hiçbir meclis üyesi de parti konuşamaz. Biz sadece Isparta sorunları üzerinde konuşuruz.

‘’BU YÜZDEN AK PARTİ’DEYİM’’

Ya ben AK Parti’yi geç keşfettim ya da AK Parti beni geç keşfetti. Gelin beraber siyaset yapalım dediler. 30 Mart’tan sonra hizmeti göreceksiniz. 2009’da Houston’u kuracaktık, hastaneler yapacaktık. Isparta Belediyesi’nin 5 yılda 500 milyon bütçesi var. Bu hastanenin bütçesi 573 milyon lira. Ben ret verdiğim için pişmanım. 573 milyonluk bir yatırım yapılıyor. Ben o zaman Afyon, Bucak ve Burdur’dan gelineceğini düşünmedim. Vizyonu olan bir başkan yok. Vizyonu olsa paran yok. Bunu ancak iktidarın gücüyle sağlayabilirsin. Oradaki gelişmeler şehri bir yere götürecek. O yüzden ben AK Parti’deyim.’’

 

 

Bu haber 771 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...