Ormancılık Haftası SDÜ’de kutlandı

20 Mart 2014 17:55

21 Mart Dünya Ormancılık Haftası kutlamaları kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi ve Isparta Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle bir etkinlik düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlikte, SDÜ öğretim elemanları tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Orman Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Erdi Bayrak, Dünya Ormancılık Haftasının tüm dünyanın dikkatini yok olan orman alanlarına ve bu yok oluşun bıraktığı olumsuz etkilere çekmeyi amaçladığını söyledi.

Dünyanın en önemli yenilenebilir kaynağı olan ormanlara gereken önemin verilmesi gerektiğini belirten Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı ise “Ormanları korumak, geliştirmek ülkemiz için çok önemli ve bunu yapmak da hepimizin görevi” dedi. Balabanlı, geleceğe sağlıklı ve mutlu bireyler bırakmanın yolunun ormanları korumaktan geçtiğini vurgulayarak sözlerini noktaladı.

“Ormanlar, bir ülkenin, bir toplumun, dünyanın değerler psikolojisinin en önemli göstergesidir” diyen Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da ormanların dünyanın akciğerleri olduğunu ifade etti. Ormancılık bilimiyle uğraşanlara önemli görevler düştüğünü belirten Akyıldız, “Bir ağacı yaşatmak bir toplumu yaşatmak demektir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi “Ormancılık Faaliyetleri” konulu sunumunu yaptı. Bakanlığın akademik ve fiziki yapılanması hakkında bilgi veren Çiftçi, ülkemizin yüzölçümünün %27’sinin orman alanları ile kaplı olduğunu ormanlarımızda, kızılçam, karaçam, sarıçam, sedir, meşe, kayın gibi ağaç türlerinin var olduğunu dile getirdi.

Çiftçi sunumun ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Etkinlik, 2013-2014 akademik yılında akademik atama ve yükseltme yapılan akademisyenlere binişlerinin giydirilmesi ile sona erdi.

 

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...