Çünür TOKİ’nin altyapı sorunu giderildi

20 Mart 2014 17:56

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Çünür TOKİ’de oturan ve yeni inşa edilen Çünür Yenişehir’in tüm altyapı sorunları çözülüyor. Çünür TOKİ’den gelen istek karşılığında çalışma başlatan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, bölgede bin 500 metrelik kanalizasyon hattı çekimini tamamlarken yine Yenişehir’in de kullanabileceği12 kmiçme suyu hattı ile 6 km’lik kanalizasyon hattı tamamlandı.

Çünür TOKİ konutlarının hemen ardında yer alan bölgede çalışmaları tamamlama aşamasına gelen Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Çünür TOKİ’de artık su baskınlarının yaşanmayacağını söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hiçbir zaman yaptıkları çalışmalarda kaliteden ödün vermediklerini ve geleceğe yönelik yatırımlar yaptıklarını söyledi. Günaydın, “Yapılan çalışmalardan dolayı ileride hiçbir sıkıntı yaşanmayacak. Hem TOKİ konutlarımızın hem de Yenişehiri problemsiz bir altyapıya kavuşturduk” dedi.

TOKİ evleri yapılırken altyapısının yapılmadığını kaydeden Günaydın, “Geçen ziyaretlerimizde bu sorunu bize ilettiler ve 15 gün içerisinde bu sorunu çözdük. Bu sorunu çözmekle TOKİ konutlarının, civarının da sorunları çözülmüş oldu. Hiçbir sorunu gözden kaçırmıyor ve yaparken de üşenmiyoruz. Kalıcı bir çözüm sağlamış oluyoruz.  Bin500 metrekanalizasyon hattını tamamladık. Yine Yenişehir de yapılaşma başlamadan22 kmyağmur suyu hattı çektik. Yenişehir de 12 km’lik içme suyu döşedik. Problemsiz bir altyapı gerçekleştirdik. Burada hiçbir şey esirgenmiyor. Yenişehir de 40 bin kamyonluk stabilize malzeme çekmiştik. Bu bölgenin altyapılarını tamamen bitirmiş olduk. TOKİ’mizin, Yenişehrimizin altyapısı da halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Altyapı konusunda Isparta Belediyesi’nin titiz davrandığını dile getiren Başkan Günaydın, ‘yeniden altyapı yapacağız, şehrin altı ilistir’ gibi eleştirilere cevap verdi. Günaydın, “Şehrimizin yüzde 70 oranında altyapısı bitti ve bahsedilen borular değişti. Bir de ‘yüzde 50 su kaybı var’ denilerek konuşuluyor. Su kaybını yüzde 10’a düşürdük onu da öğrensinler. Onların yapacağız dediklerini biz çoktan yaptık, onlara ‘günaydın’ diyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...