“AKP tehditle şantajla oy istiyor!”

20 Mart 2014 18:01

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AKP’nin seçim stratejisinin 1989 yılındaki Anavatan Partisi’ne benzediğini ileri sürdü. AKP mensuplarının vatandaşa “Hizmetlerin devamını istiyorsanız iktidar partisine oy verin” dediklerini iddia eden Şenol, “Bir belediyenin gelir kaynağı iktidara bağlı değildir. Hizmet almak için parti önemli değil. AKP resmen vatandaşı tehdit ediyor” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, seçim sürecinin son dönemecine girilirken bir iddiada bulundu. AKP’nin seçmenleri tehdit ettiğini ileri süren Şenol, iktidar mensuplarına “Hileyle hurdayla bir yere varamazsınız” dedi. Ayrıca AKP’nin oylarının çalınmasından korktuklarını ifade eden Şenol, “Recep Tayyip Erdoğan mitinginin birinde ‘sandıklara sahip çıkın’ diye bir çağrıda bulunmuş. Bu bir mizah konusu. Kendisini destekleyen Amerika ve cemaat onlardan koptu. Demek ki, CHP’nin daha önce oylarını çaldılar ki, şimdi kendi oylarının çalınmasından korkuyorlar” diye konuştu.

“1989 YILINDAKİ ANAVATAN PARTİSİNİ ANIMSATIYORLAR”

AKP’nin seçim sürecindeki stratejisinin kendisine 1989 yılındaki Anavatan Partisi’ni hatırlattığını belirten Şenol, şunları söyledi; “Isparta’da propaganda çalışmaları yaparken İstanbul görsellerini kullanması ve AKP genel iktidar, belediye muhalefet partisi olursa hizmet gelmez mantığı işleniyor. Bu Anavatan partisinin 1989 yerel seçimi öncesi yaptığı propagandadır. Reklam yapılmıştı o dönemde. Reklamda vatandaşın eli kolu bağlı, eliniz kolunuz bağlı olmasını istemiyorsanız Anavatan’a oy verin deniyordu. O dönemde vatandaş Anavatan’ı tercih etmedi. Demek ki hizmet almak için genel iktidarla yerel iktidarın aynı olması gerekmiyor.

“ŞANTAJ YAPIYORLAR!”

Isparta’da AKP’nin yaptırdığı reklamlar ben de o dönemin Anavatan’ını çağrıştırdı. Vatandaşa hizmetlerin devamını istiyorsanız iktidar partisine oy verin diyorlar. Bir belediyenin gelir kaynağı iktidara bağlı değildir. Hizmet almak için parti önemli değil. AKP resmen vatandaşı tehdit ediyor. İktidardalar 12 yıldır ne hizmet getirdiler Isparta’ya? AKP vatandaşa oy verin diye şantaj yapıyor.”

 

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...