“Binlerce kursiyeri eğitip meslek sahibi olmalarını sağladık”

27 Eylül 2012 18:51

Belediye Başkanı Günaydın, Hasan Balaman döneminde Kültür Müdürlüğü bünyesinde verilen kurslara 3 yıl içinde 7 milyon lira harcandığını belirterek; “Oysa biz 3,5 yılda sadece 1 milyon lira harcadık. Açılmayan kurslara bile para ödenmiş. Burada resmen parasal cinayet işlenmiş”  dedi.

Önceki gün Su Arıtma Tesislerinde basın toplantısı  düzenleyen  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın dün de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyerek müdürlüğün çalışmaları ve ortaya çıkan  verileri basınla paylaştı.

GÜNAYDIN; “ÖNCEKİ DÖNEMDEN KAT KAT FAZLA HİZMET VERDİK”

Belediye Başkan Yardımcıları ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oğuz Başaran ve personelinin katıldığı toplantıda Başkan Günaydın, yüksek verimle daha uygun rakamlarla en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirterek, daha önceki dönemlere nazaran bu dönem daha karlı ve eğitim seviyesi yüksek bir sezonu geride bıraktıklarını ifade etti. Günaydın, 3 yıl içerisinde ciddi başarılara imza attıklarını söyledi.

 “HİÇBİR KURSUMUZ BAŞTAN SAVMA DEĞİLDİR”

Belediye Başkanı Günaydın, 3 yıl içerisinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bir çok kurs açıldığını ve yaklaşık 11 bin kayıt olduğunu bunlardan 10 binine eğitim verildiğini belirtti. Baştan savma bir eğitimin söz konusu olmadığına da değinen Başkan Günaydın, öğrencilerin becerilerini geliştirici, meslek sahibi olmalarını sağlayacak şekilde bir eğitim sisteminin yürütüldüğünü bildirdi.

“3 YILDA 6 BİN KİŞİYE SERTİFİKA VERDİK”

Başkan Günaydın, Milli Eğitim Bakanlığı yetkisiyle eğitim verdikleri kursiyerlerden başarılı olanlara sertifika verildiğine de dikkat çekti. Günaydın, 3 yıl içinde kurslarda başarı sağlayan 6 bin 30 kişinin sertifika almayı hak ettiğini söyledi. Günaydın, “Sertifika alamayan kursiyerlerimiz başarılı değildir diye bir şey söz konusu değil. Onlarda gerçekten kurslarını başarıyla sonlandırdı” dedi.

“EN FAZLA İLGİ  İNGİLİZCE KURSUNA OLDU”

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde en çok müracaat edilen kurslar arasında İngilizce, Almanca ve bilgisayar kurslarının geldiğini belirten Başkan Günaydın, “İngilizce kursuna 3 bin 713, Almanca kursuna 289 ve bilgisayar kursuna ise 4 bin kişi müracaat etmiştir” şeklide bilgi verdi.  Günaydın, kurs verdikleri kursiyerlerin yüzde 90’nına belge verildiğini belirterek, bunun da Kültür Müdürlüğü’nün eğitim başarısını ortaya koyduğunu ifade etti.

“7 MİLYON NERDE? 1 MİLYON NERDE? ”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Hasan Balaman döneminde yapılan harcamalar ile kendi döneminde yapılan harcamaları da kıyasladı. Günaydın, iki dönem arasında dağlar gibi farkın olduğu harcamalarda, bu dönemde ne kadar kar yapıldığını ortaya koydu. Günaydın, 3 yıl içerisinde geçen dönem 7 milyon liraya yakın harcama yapıldığına dikkat çekerek kendi dönemlerinde ise 1 milyon 288 bin liranın harcandığını aktardı.

“ÖNCEKİ DÖNEMDE BÜYÜK HARCAMALAR YAPILMIŞ”

Başkan Günaydın, 2007 yılında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yapılan harcamaların 1 milyon 203 bin lira olduğunu söyledi. Günaydın, 2008 yılında ise 2 milyon 203 bin lira harcanmış. 2009 yılında ise 2 trilyon 208 bin lira harcama yapılmış” şeklinde konuştu.

 “BİNLERCE VATANDAŞIMIZI BECERİ SAHİBİ YAPTIK”

Başkan Günaydın, yine aynı müdürlük bünyesinde kendi dönemlerinde açtıkları kurslara yapılan harcamalarla ilgili detaylı bilgi de verdi. Günaydın; “2010 yılında 426 bin, 2011 yılında 216 bin ve bu sene ise 446 bin lira olmak üzere 3 yıl içerisinde toplam 1 milyon 288 bin lira harcama yapmışız. Bunun sonucunda da binlerce öğrenciye kurs verip, hem meslek sahibi olmalarını hem de beceri sahibi olmalarını sağladık” dedi.

“7 MİLYON LİRAYI NEREYE HARCAMIŞLAR ? AÇIKLASINLAR”

2007 ve 2009 yılları arasında yani Hasan Balaman döneminde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde harcanan paralarının nereye kullanıldığını gösteren herhangi bir belge veya bilgi olmadığını da söyleyen Başkan Günaydın, “Biz şeffaf belediyecilik anlayışı ile sürdürdüğümüz görevimizi böyle devam ettireceğiz. Biz nereye harcama yaptıysak günü gününe kaydı vardır. Ve verildiği yerler bellidir” dedi.

 “ISPARTALILARIN PARASINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ”

Başkan Günaydın, Isparta’nın kazanması için belediye olarak ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirterek, “Geçen dönemlerde yapılan harcamalar cinayet gibidir. Isparta’da cinayet işlenmiş. 3 yıl içerisinde nereye harcandığı belli olmayan bir para var. Bu Isparta’nın parasıdır. Biz Ispartalının parasını en iyi şekilde değerlendiriyor ve parasının üzerine para katıyoruz” dedi.

 

Bu haber 699 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...