“Siyasetteki yanlışlara tepki olsun diye aday oldum”

20 Mart 2014 18:03

Isparta’nın tek Bağımsız Belediye Başkan Adayı İrfan Duman, ilginç projelerle halkın karşısına çıkıyor. Öncelikle siyasetteki yanlışlara tepki olsun diye aday olduğunu belirten Duman, “Rant çevrelerinin önüne geçmek istiyorum. Ayrıca 3 önemli projem var” dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala Belediye Başkan Adayları da son kozlarını oynamaya başladı. Bugüne kadar pek fazla basının karşısına çıkmayan ancak renkli bir kişiliğe sahip olan eski İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı İrfan Duman, neden siyasete atıldığını açıkladı.

“SON GÜN ADAYLIK BAŞVURUSUNDA BULUNDUM”

Isparta’daki siyasetin muhalefet ve iktidarın birbirine çatmasından ibaret olduğunu ifade eden Duman, “Adaylar birbirlerine yolsuzluk ve rüşvet gibi şeylerle vuruyorlar. Bu ortamda insanların psikolojisi bozuluyor. Bizim de psikolojimiz bu durumdan bozuldu. YSK sürecinin son günü oraya gittim. Bağımsız aday var mı dedim? Yok dediler. Ben de müracaat edeceğimi söyledim. Evraklarımı sundum. Bu şekilde başvuru yaptım. Ama bağımsız bir aday olsaydı ben müracaat etmeyecektim” dedi.

“SİYASETTEKİ YANLIŞLARA TEPKİ

OLSUN DİYE ADAY OLDUM”

Öte yandan muhalefet ve iktidarın bu seçimlerde mahalli seçimden ziyade genel seçim havasında hareket etmesinden dolayı iftira, birbirlerine atıfta bulunmaları ve kötülemelerin olduğu bir ortamda ‘Bu işe bir dur’ demek istediğini bildiren Duman, “Ben eğitimci olarak halkımıza nasıl yardımcı olabilirim diye yola çıktım. Gittiğim yerlerde halktan ilgi görüyorum. Bu medeni cesareti göstermişsin diyen de var, bu cesareti gösterecek başka kimse yok muydu diyenler de var” diye konuştu.

“RANT ÇEVRELERİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUM”

Diğer taraftan bağımsız aday olmayı doğru, dürüst, sevgi dolu bir anlayışın hakim olması için tercih ettiğini dile getiren Duman, şöyle devam etti; “Başkanın etrafındaki rant ve çıkar çevrelerinin önüne geçip, tüm partilerin başkanı olmak için aday oldum.

“TRAFİK SORUNU BİSİKLET BİNEREK ÇÖZÜLÜR”

Isparta’nın en büyük sorunu otopark ve trafiktir. Bu sorun çözülmezse Isparta’da ileri de çekilmeyen, nefret edilen bir şehir olacak. Ben İslamköy’den Isparta’ya 10 dakikada geliyorum. İstasyonun oradan şehir merkezine 30 dakikada çıkıyorum. Şehir merkezinde yer altı ve yer üstü otoparkları yapılıyor. Ayrıca boş arsaları belediye kiralayarak buraları otopark haline getirebilir. En önemlisi Isparta halkını bisiklete binmeye alıştıracağız.100 metremesafe için halkımız arabaya biniyor. Onun için bisiklet kültürünü yaymamız gerekiyor.

“BEN YATIRIMLARIMI İNSANA YAPACAĞIM

ISPARTA’NIN ALTYAPI YATIRIMLARINA İHTİYACI YOK”

Yatırımlarımı insana yapacağım. Bugüne kadar olan belediye başkanları iyi kötü yatırımlar yapmışlar. Isparta’nın altyapı yatırımlarına ihtiyacı yok. Mevcut başkan bunu yapmış. Ben insana yatırım yapacağım. Öğrenci ve askerin, gelen misafirlerin rahat para harcayacağı bir şehir haline getireceğim. Isparta’da asker ve öğrenci çekildiği zaman ilimiz suyu çekilmiş kuyuya dönüyor. Bunu canlılık haline getireceğiz. Bunun için burayı canlılık merkezi haline getirmemiz lazım. İnanç ve gül turizmi için Isparta’yı bir merkez haline getireceğiz.

“ISPARTASPOR’U 1. LİGE ÇIRAKAMAZSAK BURADA DURMAYALIM”

Hiçbir belediye başkanı adayı Ispartaspor’a değinmedi. Altyapısında başlayarak Ispartaspor’u Türkiye’de söz sahibi haline getirmemiz lazım. Bu hemen olacak bir şey değil ama 3-5 yılda olacaktır. Ispartaspor’un maddi sıkıntısı var diyorlar bana göre yok. Markaların reklamlarını alırsanız hem onun reklamını yaparsınız hem de Ispartaspor’u desteklemiş olursunuz. Isparta’da 50 bin öğrenci var, ayrıca 30 bin de lise genci var. 80 bin kişiden birinci ligde oynayacak bir takım çıkaramazsak o zaman biz Isparta’da olmayalım.”

 

 

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...