Çakmakçı gençlere projelerini anlattı

20 Mart 2014 18:04

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Isparta Öğretmenevi Konferans salonunda gençlerle buluştu. Abbas Güçlü ile Genç Bakış programının bir benzerini hazırlayan Prof. Dr. Çakmakçı’ya gençlerin ilgisi yoğun oldu. Yapılacak çalışmaları planlarken gençleri ilgilendiren projelere öncelik vereceklerini söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “hafif raylı sistem kurulduktan sonra öğrenciler üniversiteye balık istifi gitmekten kurtulacak” dedi.

Öğretmenevinde düzenlenen gençlik toplantısında SDÜ öğrencilerine seslenen CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Çakmakçı “biz her işimizde gençlere danışacağız. Proje üretirken ve uygularken gençlere öncelik vereceğiz. Hayal ettiğimiz bir Isparta var. Bu hayalimizde gençler önemli bir alan kaplıyor” diye konuştu.

Gençlerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “gençliğin aktif siyasette ve mecliste görev almasını çok istedik. Çünkü Isparta’nın gençler olmadan gelişebileceğini düşünmüyoruz. Fakat meclis üyesi adaylığında erkekler için askerlik yapma zorunluluğu olduğundan, bayan öğrencilerinde siyasete uzak olmasından üniversite öğrencisi aday gösterilemiyor” dedi.

HAFİF RAYLI SİSTEM ÖĞRENCİYİ RAHATLATACAK

Üniversite öğrencilerinin yeşil alanlar ve parklarla ilgili sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Çakmakçı “Eskişehir’de meslektaşımın belediye başkanı olmasının ardından yaşanan değişim her kesimin takdirini kazandı. Bizde yerel yönetimi devraldığımızda park ve bahçeleri artırmanın yanında tema parklar oluşturacağız” şeklinde konuştu.

SDÜ öğrencilerin üniversiteye balık istifi taşındığını belirten Prof. Dr. Çakmakçı “hafif raylı sistemin kurulması ile hem şehir içi trafiği bir nebze rahatlatacağız. Hem de üniversite öğrencilerimiz bugün olduğu gibi balık istifi bir vaziyette taşınmayacak. Hafif raylı sistemi büyük düşünüp planlamayı ve Halıkent’ten, havalimanına uzanacak şekilde oluşturmayı istiyoruz” dedi.

SDÜ ÖĞRENCİLERİ DAVRAZ’DAN NEDEN FAYDALANAMIYOR?     

SDÜ öğrencilerinin pahalı olduğu için SDÜ’nün Davraz kayak merkezindeki imkanlarından yeterince faydalanamadığını belirten Prof. Dr. Çakmakçı “bu bizim için anlaşılabilir bir şey değil. Biz SDÜ Davraz Oteli açarken hem Davraz’ı canlandırmak ve yeni tesislerin kurulmasına ön ayak olmayı hem de SDÜ öğrencilerinin o tesislerden yararlanabilmesini hedefledik” şeklinde konuştu.

Isparta’nın alternatif enerji kaynakları ile enerji masraflarını düşürmeyi hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “Isparta gül şehri ama kül kokan bir şehir haline geldi. Buna karşı hem farklı enerji kaynaklarını kullanmalı hem de kaliteli kömürü vatandaşa ulaştırmalıyız” dedi.

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...