Kayseri ve Kahramanmaraşlı teknik elemanlar ve çiftçilere MARİM’de eğitim

21 Mart 2014 18:20

Kayseri ve Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinin talepleri doğrultusunda Müdürlüğümüzde Kiraz ve Elma yetiştiriciliği konularında eğitim düzenlendi. Kayseri il müdürlüğü Teknik elemanlarına 5 gün süre ile elma yetiştiriciliği konusunda, Kahramanmaraş Andırın’lı çiftçi grubuna kiraz yetiştiriciliği ile ilgili eğitim verildi. Gerçekleştirilen eğitimde elma ve kirazın ekonomisi, modern yetiştirme teknikleri sulama, bitki besleme, hastalık ve zararlılar ile hasat sonrası fizyoloji konularında detaylı anlatımlı ve uygulamalı olarak bilgiler verildi. Elma Yetiştiriciliği eğitimi Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü araştırma personellerinden konu uzmanları Dilek KARAMÜRSEL, Şerif ÖZONGUN, Dr. Adem ATASAY, Dr. Emel KAÇAL, Atakan, GÜNEYLİ, Özgür ÇALHAN, Dr. Cenk KÜÇÜKYUMUK, Dr. Kadir UÇGUN, Turgay SEYMEN, Sinan BUTAR, Yusuf ÖZTÜRK, Dr. Mesut İŞÇİ, Ş.Reyhan TAMER, C.Ebru ONURSAL tarafından verildi. Kiraz yetiştiriciliği eğitimi ise Dr. H.Cumhur SARISU, İsmail DEMİRTAŞ, Dr. Mesut İŞÇİ ve Yusuf ÖZTÜRK tarafından verildi. Katılımcılara teorik bilgilerin yanında kurum arazilerinde uygulamalı olarak pratik bilgilerde verildi.

Kurs sonunda bu tür eğitimlerin önemine değinen MARİM Müdürü İsa EREN,  meyve yetiştiricilikte modern yetiştiricilik tekniklerinin kullanımının verim ve kaliteyi arttırması, hasat ve depo kayıplarını önlemesi ve dolayısıyla daha kazançlı üretim yapılması açısından önemli olduğunu belirtti. Ayrıca eğitime gelen teknik elemanların özellikle burada aldıkları bilgileri çiftçilere aktarmalarının önemine de değindi.

Teknik geziye ve kursa katılan Kahramanmaraşlı çiftçiler ile Kayserili teknik elemanlar eğitimlerin oldukça faydalı olduğunu ve kendilerine gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı başta kurum Müdürü İsa EREN ve personeline teşekkürlerini iletti.

 

Bu haber 778 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...