“Kalkınma için beraberlikten ayrılmayın, teknolojik gelişmeleri yakından takip edin”

27 Eylül 2012 18:54

İşadamı Şevket Demirel, topyekün kalkınmanın sağlanması için işadamından sanayicisine kadar herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini belirterek; “Hedefiniz büyük olsun. Teknolojik gelişmeleri yakından takip edin” dedi.

İşadamı ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası  Onursal Başkanı İşadamı Şevket Demirel, ITSO yönetim ve meclis üyelerini sahibi olduğu kısa adı ELMATAŞ olan Göller Bölgesi Meyve ve Sebze Değerlendirme Sanayi ve Ticaret A.Ş tesislerinde ağırladı.

KAÇIKOÇ; “SİZLERİ SAĞLIKLI GÖRMEK BİZE MORAL VERDİ”

Demirel, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Meclis Başkanı Bedri Ayhan ve Yönetim kurulu üyelerini Elmataş Tesislerine davet ederek çalışmaları hakkında bilgiler alıp, kendi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında kısa bir değerlendirme yapan ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, “Burada Onursal Başkanımız Sayın Şevket Demirel ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendisini odamıza davet etmek istedik, ancak o bizden önce davranarak, hem tesisleri görmemiz ve gezmemiz hem de çalışmalarımız hakkında bilgi almak üzere Yönetim Kurulumu ve Meclis Başkanımı Elmataş Tesislerine davet etti. Öncelikle kendisini sıhhatli görmek bizlere moral verdi. Burada kendisine yaptığımız çalışmalar ve yeni projelerimiz hakkında bilgiler verdik yeni projelerimizi paylaştık. Kendisinin gönülden desteğini almak istedik. Ayrıca Meclis toplantımıza da davet ettik. Burada bulunmaktan memnun olduk” dedi.  

DEMİREL; “BU OVADA DOMATES OLMAZ

DİYORLARDI AMA BİZ BUNU GERÇEKLEŞTİRDİK”

ITSO Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığı toplantıyı değerlendiren İşadamı Şevket Demirel de konuşmasında; “Arkadaşlarımı buraya davet ettim. Burası İslamköy Atabey Ovası 15 bin hektarlık, 150 bin dönümlük bir alanın ortasında kurulmuş müstakbel verilerine göre kapasite seçilmiş bir tarım endüstrisi bölgesidir. Bu endüstrinin içinde bu ovada yetişmez denilen ürünleri yetiştirdik. Başlangıçta bu ovada domates olmaz deniliyordu bunu en ileri teknolojilerle gerçekleştirdik.

“ÇALIŞMALARIMIZDAN İYİ SONUÇLAR ALDIK”

Tecrübelerimizden müsbet neticeler aldık. Şimdi pekala ekiyorlar, burada yetişen domatesi yalnız Isparta halkı değil Antalya ve İstanbul da yiyor Türkiye’nin üretime ihtiyacı var gıda üretimi bunun başındadır.

“SULAMA ORANI % 70’E ÇIKACAK OVA

HALKIMIZA REFAH GETİRECEK”

Burada bulunan işadamı arkadaşlarıma genellikle söylediğim şudur; Hepiniz televizyonda seyredersiniz rakamlar okursunuz, bu kafi değil rakamlar göze hitap eder bazı şeylerin göze kulağa hitap etmesi gerekiyor, makine sesi duyulması, üretim miktarının ölçülmesi, ilerlemelerin takip edilmesi lazım. Arkadaşlarıma bugün tarım ovaları gezimi anlattım. 2 yıl içinde büyük değişiklikler olduğunu, ovada sulama oranın 2 yıl içinde de yüzde 40’dan yüzde 70’e çıkacağını öngörüyorum. Yakın gelecekte endüstri ve şahsi olarak bu ovaların bütün Isparta halkının refahına hizmet edeceğini düşünüyorum.

“BÜYÜK PROJELERE KÜÇÜKTEN BAŞLAYARAK GİDİLİR”

Değerli İşadamı arkadaşlarıma yaptıkları işleri birer birer anlattırdım. Yaptıkları çalışmalardan birinci derece heyecan ikinci derecede ümit kazanmalarını istedim. Bütün arkadaşlarım yarın için projelerle dolular, ellerindeki projeleri küçük saymasınlar, küçükten büyük meydana gelir, küçükler toplanır büyür.

“TEKNOLOJİYİ İYİ TAKİP EDİN, İHTİYAÇLARI İYİ BELİRLEYİN”

Hedefleri çok iyi, yatırımları akıllıca, düşünün sadece bir domates 40 yerde kullanılıyor. Bunun için gelişmeleri yakından takip edip ihtiyaçları belirlemeliyiz. Bizde medeniyetler seviyesinin en üstüne ulaşmak için uğraşıyoruz. Topyekün  kalkınmada; topyekin eğitim, topyekün sağlık, topyekün sanayi, topyekün  ileri teknolojilerin kullanılması gerektiğini söylüyorum.

“TÜCCARIMIZI, SANAYİCİMİZİ ALLAH KORUSUN”

Ben arkadaşlarımın ittifak halinde çalışmalarından memnuniyet duydum. Memleketimiz  huzur içinde yetiştirdiği insanları daha müreffeh edecek olan güce sahip. Bunun için Allah memleketimizi,  arkadaşlarımızı, tüccarımızı, esnafımızı ve sanayicimizi korusun” dedi.

 

Bu haber 820 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...