Evi, işyeri ve apartı olanlar dikkat!

21 Mart 2014 18:37

Defterdar Rahmi Turan, özellikle kirada evi, işyeri ve apartı olanların beyannamelerini en geç 25 Mart’a kadar bildirmeleri gerektiğini bildirdi.

Defterdar Rahmi Turan evi, işyeri, apartı olanlara önemli bir çağrıda bulundu. Mart ayının beyanname ayı olduğunu ve bunların doldurulup Maliyeye ulaştırılması gerektiğini ifade eden Turan, son günün 25 Mart Salı günü olduğunu söyledi. Turan, “Doğacak vergiyi de taksit sürelerinde ödemeliler. Beyanname doldurmada sorun yaşarlarsa süre içerisinde bizim çeşitli yerlerde hizmet sunan seyyar ekiplerimize başvurabilirler. Ayrıca dairemize gelip, danışma masalarından da yardım alabilirler. Ne zaman yardım isterlerse kendilerine tüm memurlarımız yardımcı olacaktır” dedi.

APART SAHİBİ OLANLARIN KAFALARI KARIŞMASIN

Diğer taraftan  beyanname teslim etme süresinin 25 Mart’ta dolacağını bildiren Turan, “Apart sahiplerinin bazen kafaları karışıyor. Kişi aldığı apartı bir evmiş gibi 2-3 öğrenciye verirse, aldığı gelir ve kira gayrimenkul sermayeye girer. Ama apartı, bir ticari işletme gibi, hizmet vererek, sosyal yönü ağırlıklı işletiyorsa kazanç, ticari kazançtır. Beyannamelerini o şekilde verecekler. Hiç tereddüt etmesinler. Hangi bilgiye ihtiyaçları varsa başta bana olmak üzere tüm memurlarımıza ulaşabilirler” diye konuştu.

 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...