“Tak tak tak üç hilal”

21 Mart 2014 18:41

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yerel seçimler öncesi seçimi kazanma formülünü açıkladı. Günaydın, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi ve Başkanlık seçiminde çoğunluğu sağlamak istediklerini belirterek “O zaman üç hilale tat tak tak diye mührü bastığınızda benim işim bitiyor. Sizlerden tak tak tak diye oyunuzu kullanmanızı istiyorum” dedi.

Belediyeye yönelik operasyon sonrası açılan davada  iddia makamı tarafından esas hakkında mütalaanın verilmesi ve suçun örgüt kapsamı dışından çıkarılması talebinden sonra Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ilk kez konuştu.  Muzaffer Türkeş Mahallesi’ndeki kahve toplantısında  konuya ilişkin açıklamada bulunan Günaydın, “Beni hayali iddianameyle 172 yılla yargılıyorlar. Hakimlerimize savcılarımıza teşekkür ediyorum. Bizi çete reisliği suçlamasından çıkarmışlar. Suçlamaları 172 yıldan 30 yıla düşürmüşler.  Duruşmayı 29 Nisan’a ertelemişler. Ben  hakimlere savcılara güveniyorum. Onlar da gerçekleri öğrendiler. Bilirkişi raporunu geri gönderme gereği bile duymadılar.  Önümüzdeki günlerde avukatlarımız suçlamalara itiraz edecek. Herhalde önümüzdeki ayda 30 yıldan da beraat ederiz” dedi.

 ‘Operasyonla bizi üç yıl uğraştırdılar’ diyen Başkan Günaydın  “Kaçıncı duruşma. İl başkanımızı arkadaşlarımızı 5 ay içerde yatırdılar. Kul hakkı var. Biz bu memlekete hizmet ediyoruz.  Bana istediklerini yapsınlar. Seçime 12 gün kaldı. Daha bana iftiralar atacaklar. Yollara hırsız diye kağıtlar atacaklar. Eşi soyguncu diyecekler. İftira atmak büyük günah ama bunu tınlamıyorlar ki.  Ne oldu da saldırdınız. İşte 172 yıl 30’da düştü. Hakimlerimiz savcılarımız her şeyin farkında. Her şeyin önünde Allah’ın adaleti var.  Ama 22 arkadaşımız Belediye Başkanı suçlandığı için  içeride kaldılar. Onları beni hapse atmak için içeri attılar. Onlar hakkını helal etmiyor. Ben de etmiyorum. Adalet en sonunda tecelli etti. O günden bu yana gece gündüz çalıştık.  Cumartesi Pazar şantiyelerdeydik.  Operasyondan sonra Allah bize enerji verdi. Bu eziyetlerden sonra bana büyük enerji geldi. Kendimi şu anda 40 yaşında hissediyorum. Bize zarar verip  hizmetimizi engellemek istiyorlardı. Ama bana operasyon yapıp bana bu enerjiyi verdikleri için teşekkür de ediyorum. Beni bu hale getirdiniz. Önümüzdeki 5 senenin de enerjisine sahibiz. Her şerde bir hayır vardır. Bundan sonra da çalışacağım. Isparta halkının hizmetçisi olmaya devam edeceğim” dedi.             

‘5 YILDA 113 MÜFETTİŞ GELDİ’

Sağlık Bakanlığı’nın planı projesi olmayan bir yerin temelini attığını belirten Başkan Günaydın,“ Hafriyat bile kazmamışlar. Koskoca hastanenin bodrumu kazılmaz mı? Kaba toprağın tepesine temel atmışlar.  Bölge hastanesi dediler, şehir hastanesi olarak temel attılar. Projesi olmayan  bir yere 755 yataklı diyorlar. Hiçbir şey yapamadılar ya Isparta’ya bunu yapalım diyerek bulanık suda balık avlamaya çalışıyorlar. 5 senede bir belediyeye 10 müfettiş gelmesi lazım Bize özel olarak 113 müfettiş getirttiler Bundan da bir şey çıkaramadılar” dedi        

BİR KAMYON KAĞIT ATACAKLAR

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AKP kanadının son iki gün kala kendisini karalamaya yönelik sokaklarda el ilanı dağıtacaklarını iddia etti. Her türlü iftiraya maruz kaldığını belirten Başkan Günaydın, “Tape kayıtlarımızı dağıtacaklardı onun hazırlığını yapamadılar. Geçen  seçimlerde Antalya’da 4 bin yataklı oteli var diye iftira atıyorlardı.  Şimdi son iki gün kala beni karalayan kağıt atacaklar. Bir kamyon kağıt atacaklarmış.  Ona umut bağlamışlar. Son iki günde yok edecekler, öldürecekler sanki bütün millet ona oy verecek.  Ne atarlarsa atsınlar” dedi.

SOYAN BİR HÜKÜMET BİZE FAYDALI OLAMAZ

 ‘Hükümetin gücünü alamazsan hizmet yapamazsın’  dediklerini kaydeden Başkan Günaydın, “Eğer hükümetin gücüne kaldıysak yandık o zaman. Benim zaten en başından hükümetten beklentim yoktu. Bütün dünya bizi yolsuzluk haberleriyle veriyorsa. Soyan  bir hükümet bize faydalı olamaz. 150 milyon lira bizi borca sokan ve hükümetin gücünden istifa edip Isparta’yı zengin edeceğiz diyerek sizlerin oylarını aldılar.  5 liralık ihaleyi 15 liraya verdiler. Bir ihalede kaybettiğimiz paraya bakın.  Biz bir yıllık temizlik ihalesini 5 milyon liraya ihale ederken onlar 12 milyon liraya ihale ettiler. Neden 150 milyon lira borcumuz olduğu anlaşıldı mı?” diye sordu.   

‘TAK ,TAK, TAK DİYE VERİN

 BENİM İŞİM OLUYOR’

Belediye Meclisi’nde kendi partisinden seçilmiş üyelerden bazılarının  karşı muhalefetin içine girdiği için almış olduğum kararlarda yapmak istediği hizmetlerde aksaklıklar doğduğunu belirten Başkan Günaydın, “Büyük eziyetler çektim. Bir oy eksikliğiyle bizi engelliyorlar. Odama gittiğimde masayı yumrukluyordum ne olacak böyle diye? Kendi kendime kahroluyordum. O nedenle sizlerden istirham ediyorum. Meclis üyelerimiz işte burada.   Vatandaş gidiyor. Belediyede bizi veriyor mecliste veriyor. Oysa tak diye bize tak diye meclise verse işte o zaman Meclis’teki o tablo ortadan kalkacak.  Bu seçimde İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi ve Belediye Başkanın  ve muhtarınızı seçeceksiniz. İl Genel Meclisi’ni  kazanmamız gerekiyor. Özel İdare’nin bulunduğu alana otopark  projemizi yapmak için ilk kez oraya işimiz düştü. Yani İl Genel Meclis’inde de çoğunluğu sağlamamız gerekiyor. O zaman üç hilale tat tak tak diye mührü bastığınızda benim işim bitiyor. Sizlerden tak tak tak diye oyunuzu kullanmanızı istiyorum” dedi.    

 

Bu haber 846 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...