Isparta’dan üç proje finallerde

21 Mart 2014 18:43

Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen "45. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Isparta Bölgesi Sergisi ve Yarışması " sona erdi. Türkiye finallerine Konya ve Antalya’dan 4, Denizli ve Isparta’dan 3 proje gitmeye hak kazandı. 

" 45. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Isparta Bölgesi Sergisi ve Yarışması " sona erdi. Isparta, Antalya, Denizli, Konya ve Burdur’un çeşitli liselerinden 9 ayrı branşta, 90 proje yer aldı ve binlerce kişi bu sergiyi ziyaret etti. Jüri üyeleri tarafından değerlendirilen projelerden dereceye giren öğrencilere ödülleri, düzenlenen törenle takdim edildi. Törenin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, geleceğimizi şekillendirecek gençlerin bu tür yarışmalarda yer almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getirerek Türkiye’de hızla yükselen bir proje sunumunun gerçekleştiğini vurguladı. 17 Mart 2014 tarihinde başlayan yarışmada katılımcı gençlerin özgüveni yüksek bireyler olduğunu ve projelerini heyecanla savunduklarını belirten Kayacan, “Gençlerimizin bu tür projelerde yer almasını desteklemeli, onların her zaman yanlarında olmalıyız” diye konuştu.

Sözlerine 45. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının Türkiye’nin geleceğini inşa etmede çok önemli bir mihenk taşı olduğunu vurgulayarak başlayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da çağdaş uygarlığı yakalamak açısından bilimsel verilerin etkin kullanılmasının önemli olduğunu söyledi. İbicioğlu, “Geleceğin Türkiye’sini kuracak olan siz gençlerin kendi ruh dinamiklerinizden kopmadan aklın her türlü verilerini ortaya koymanız gerekiyor. Bir insan diğer insandan ancak aklını kullanarak daha güçlü olur. Genç kuşağımızın, projeci, yenilikçi, inovatif ve yaratıcı bir mantıkla yetiştirilmesi gerekiyor. İnsanlar büyük buluşlarını, dünyaya ilişkin eserlerini çok küçük yaşlarda ortaya koyuyorlar. Biz SDÜ olarak genç kuşağı daha etkin değerlendirmek adına üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Biz ülkemize yeni kazanımlar, buluşlar kazandırmak istiyoruz” dedi.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan da gençleri temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik eden, araştırma odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunan yarışmaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Etkinliğin gerçekleşmesine katkıda bulunanları tebrik ediyorum. Isparta Valiliği olarak SDÜ’ nün bu tür faaliyetlerinin artarak devam etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından 5 ilin 6 farklı üniversitesinden oluşan jüri üyelerine ve etkinliğin gerçekleşmesine katkıda bulunanlara plaket verildi. Plaket Töreninden sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri, en çok başvuruda bulunan okullara da sertifikaları verildi.

 Bölge yarışmasında Konya ve Antalya’dan 4, Denizli ve Isparta’dan 3 proje, mayıs ayında Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı .

 

 

Bu haber 731 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...