“Lütfü hocamızı seçtikten sonra kendisine hesap sorun”

21 Mart 2014 18:44

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, yakın arkadaşı M. Lütfü Çakmakçı’ya destek olmak için dün ilimize geldi. İlk olarak seçim bürosunu ziyaret eden Haberal, burada gazetecilere kısa bir değerlendirme yaptı.

“ADALETİN VE ÖZGÜRLÜĞÜN OLMADIĞI YERDE MUTLULUK YOKTUR”

Türkiye’nin teknikte, bilimde ve sanatta üst seviyelere ulaştığını ancak adalet ve özgürlük de sınıfta kaldığını belirten Haberal, “Maalesef bugün geçmişi aramamalıydık. Ama bugün geçmiş yılları o dönemdeki özgürlükleri arar duruma geldik. Bütün bunların yanında maalesef bugün yaşadıklarımız kabul edilebilir bir durum değildir. Adaletin ve özgürlüğün olmadığı yerde mutluluk yoktur. Ülkemize adaleti ve özgürlükleri yeniden getirmek durumdayız. Ülkemizde maalesef demokrasi zedelendi. Ülkeyi kuranlar bize demokratik, laik, sosyal bir ülke olarak bıraktılar. Ama bugün hukuktan bahsedebiliyor muyuz? Adalet Allah’ın emridir. Camiye gideriz imam efendi hutbeye çıkar ve sonunda ne der? Muhakkak ki Allah adaleti, iyiliği akrabaya yardımı emreder. Çirkin işleri azgınlığı ve fenalığı yasaklar. O düşünüp tutup düşüneniz diye öğüt veriyor. Ben şimdi merak ediyorum acaba ne kadar insanımız bu öğüdü tutuyor? Dolayısıyla adalet çok önemli” dedi.

“9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL’İN

DEMOKRASİYE BÜYÜK KATKISI OLMUŞTUR”

Öte yandan Isparta’nın kendisi için ayrı bir önemi bulunduğunu ifade eden Haberal, “Türkiye’nin 9. cumhurbaşkanı buradan çıktı. Süleyman Bey barajlar kralı olarak gündeme getirilir. Ülkemizde demokrasinin yerleşmesinde çok önemli katkısı olmuştur. Benim de her zaman takdirle şükranla andığım bir Cumhurbaşkanımızdır. Süleyman Bey hep şunu söylerdi; ‘İslamköy’e gideceğiz benim adıma yapılan tesisleri beraber açacağız’. Ancak geldiler apar topar bir sabahın köründe bizi aldılar götürdüler. 13 Nisan 2009’dan beri hep şunu sordum ‘Suçum ne? Neden böyle yaptınız. Suçumu bilen varsa söylesin. Benim suçum ne bileniniz var mı? Ben bilime hizmet ederim. Suç varsa ceza olacaktır. Böyle olacak ki suçsuz insan mağdur olmasın. Adalet uygulansın ve bu sözde kalmasın. Sayın Yargıçlar; Adalet Allah’ın emridir. Karşınıza gelen kişinin gerçekten suçlu olup olmadığını araştırarak suçu varsa gereğini yapıp tekrar topluma kazandırmaktır. Adalet bu şekilde uygulanır. Ama bugün adaletsizlik gündeme geliyor. Biz onun için buradayız. 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in doğup büyüdüğü şehirde bulunmak benim için onur ve gururdur. Buradan İslamköy’ü ziyaret edeceğiz. Burada Süleyman Beyin değerli eşi Nazmiye Hanımın mezarını ziyaret edeceğim. Ondan sonra Isparta’dan ayrılacağım. Değerli Ispartalılar; Bu ülke bizim. Yanlışları da, doğruları da, eksiklikleri de bizim. Eksiklikleri tamamlamak bizim görevimizdir” diye konuştu.

“LÜTFÜ HOCAMIZI O KOLTUĞA OTURTUN”

Diğer taraftan Çakmakçı’nın Belediye Başkan adayı olmasını en çok kendisi istediğini ifade eden Haberal, şöyle devam etti; “Partimiz çok isabetli bir karar verdi. Isparta’nın geleceğine büyük katkı sağlayacaktır. Bütün Demirel ailesine çok teşekkür ediyorum. Isparta’nın gelişmesine çok büyük katkı sağlamışlar. Lütfü Hocam da onların yaptıklarının üzerine ne koyabilirimin hesabını yapıyor. Belediye herkesin hizmet alması gereken bir yerdir. Bizim için en önemli şey birbirimize inanıp güvenmemizdir. Siz Ispartalılar inşallah 30 Mart’ta Hocamızı koltuğa oturtacaksınız. Görev verdiğiniz kişiye hesap sorun. Hocam gerçekten Isparta’ya katkı sağlamak istiyor. O koltuğa oturtun. İnanıyorum ki size daha fazla eser katacak. Ondan da hesap sorun. Arkadaşlık bir tarafa yapmazsa ondan önce biz hesap sorarız. Ben milletvekiliyim. Bakın ben de hesap vereceğim. Aynı şeyi Lütfü Kardeşime de söylüyorum. Hizmete talipsin. Ama unutma çıkıp Isparta halkına seslenip bana hesap sorun hesap diyeceksin. Onun için değerli Ispartalılar bilim insanı hocamız Isparta’nın hizmetine talip. Isparta’ya daha fazla hizmet etmenin önünü açın.”

 

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...