SDÜ’de Dünya Uyku Günü Sempozyumu

23 Mart 2014 15:21

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Fizyoloji Anabilim Dalı ile SDÜ Uyku Bozuklukları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Dünya Uyku Günü Sempozyumu” düzenlendi.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumda, uyku bozuklukları hakkında güncel tanı ve tedavi yöntemleri ele alındı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, insan hayatının üçte birinin uyku olduğunu ifade ederek uyku konusunda bilinçlenmeye paralel olarak düzenlenen sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından SDÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Saygın “Uyku Fizyolojisi ve Uyku Bozuklukları”, SDÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akkaya “Obstrüktif Uyku Apne Sendromu(OSAS)’nun Tanı ve Tedavisi”, SDÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tüz “OSAS Tedavisinde Cerrahi Yaklaşımlar”, SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. S. Hakan Tuna “OSAS Tedavisinde Diş Hekimliği Uygulamaları”, SDÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. DRr. Hasan Rifat Koyuncuoğlu “OSAS’ın Nörolojik Sonuçları”, SDÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Öztürk de “OSAS’ın Sosyoekonomik Sonuçları” konulu sunumlarını yaptılar.

Sempozyum kapsamında SDÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenk Celasin’in sunduğu ceng dinletisi de katılımcıların beğenisini topladı.

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...