SDÜ Türkçe Topluluğu’ndan Eğirdir’de Şiir Dinletisi

23 Mart 2014 15:26

SDÜ Türkçe Topluluğu tarafından "Er Meydanı" şiir dinletisi Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO konferans salonunda yapıldı.

Programa Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Halil Altay Göde, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Savaşı sırasında yaşanmış hayat hikâyeleri canlandırılıp seslendirilen şiirler, salondakiler tarafından alkışlarla karşılık buldu. Son olarak İstiklâl Marşımızın 10 kıtası okundu.  Salondakilerin ayakta dinlediği İstiklal Marşımız bitince herkes alkışlarla Türkçe Topluluğunun şiir dinletisini takdir etti.

18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle düzenlenen şiir dinletisinde yapılan canlandırmalar ve duygu yüklü şiirler, programa katılanlar tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Program sonunda Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Altay Göde, SDÜ Türkçe Topluluğu Kulübü Başkanı Mert Can Arıtürk’e çiçek takdim ederek üyelerine de ayrı ayrı teşekkür etti.

Programda son olarak bir konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Türkçe Topluluğu güzel bir topluluk. Türk dünyası, bizim dünyamız. Türk Dünyasını sevenlerden birisiyim. Buradaki program 18 Mart Şehitler Günü vesilesi ile icra edildi. Bugün burada böyle bir programın yapılmış olması beni son derece memnun etti. Kardeşlerimiz bizi Ulu Çınarın derinliklerine Ortaasya’ya, milli mücadeleye, Çanakkale harbine götürdüler ve bugünlere getirdiler. Geçmişten ders alarak Aziz Türk Milletimizin ne kadar kıymetli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Türkçe öyle sıradan bir dil değildir. Bizi bir birimize bağlayan en güzel maya Türkçedir. Milletimiz için Türk Dilinin önemi büyüktür. Dünyanın her yerinde Türkçe konuşan insanlarımız var. Türkçe dil birliğimize sahip çıkmalıyız. Türkçeyi iyi kullanmayı unutmayalım. Sizlerin huzurlarınızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndaki program sona erdikten sonra SDÜ Türkçe Topluluğu üyeleri Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ettiler. Başkan Özmeral öğrencilerle sohbet ettikten sonra Eğirdirle ilgili tanıtıcı kitaplardan ve Ayyıldızlı Türk Bayrağı’ndan hediye etti.

 

 

Bu haber 932 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...