Topraklar fidanla buluştu

23 Mart 2014 15:28

Isparta Orman Bölge Müdürlüğünce 21 Mart Dünya ormancılık günü kutlamaları kapsamında fidan dikim töreni düzenlendi.

Isparta Merkez İlçe Senirce Köyü Kağnıderesi Mevkiinde Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Isparta Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, İl Jandarma Komutanı J.Alb. İsmail Cömert, Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, kurum ve kuruluşların il temsilcileri, orman fakültesi ve ilköğretim öğrencilerinin katılımıyla fidan dikim töreni düzenlendi.

Törenin açış konuşmasına tüm davetlileri ve öğrencileri selamlayarak başlayan Mustafa Değirmenci, küresel ısınma ve iklimde gözlenen değişimlerin dünyamız için büyük tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek, “Yapılacak çalışmaların başında ormanlarımızın ve biyolojik çeşitliliğimizin korunması ve orman varlığının arttırılması olacaktır” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi konuşmalarında ormanlık alanların artırılmasına yönelik ağaçlandırma çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğini, orman teşkilatınca yapılan çalışmaların kamuoyu nezdinde takdirle karşılandığını belirterek tüm orman çalışanlarına teşekkür etti. Ayrıca törende konuşma yapan Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan “Beşikten mezara kadar orman ve orman ürünlerine ihtiyacımız olduğunu, ormanların faydasının saymakla bitirilmeyeceğini” belirterek halkımızın ve orman çalışanlarının ormancılık haftasını kutladı.

Etkinlik kapsamında, öğrenciler tarafından orman ve ormancılık haftası ile ilgili şiirler okundu. Neşeli ve coşkulu kutlamanın ardından protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

 

Bu haber 606 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...