“Seçim öncesi halkımızı kandırmasınlar”

23 Mart 2014 15:35

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in Tuzla Piyade Okulu’nun Isparta’ya geleceği ve ikinci üniversite yapılacağı konusundaki açıklamasına CHP İl Başkanı Şenol’dan yalanlama geldi. Daha önce yapılan çalışmalarda teknik olarak Piyade Okulu’nun Isparta’ya gelemeyeceğinin rapor edildiğini ileri süren Şenol, “Bu müjdeler tamamen yalandır. Seçim öncesi halkı kandırmasınlar” dedi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç önceki gün yaptığı açıklamada Tuzla Piyade Okulu’nun Isparta’ya taşınacağını ve ilimizde ikinci üniversitenin kurulacağını açıklamıştı. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Bilgiç’in müjde olarak duyurduğu açıklamalarının gerçekten uzak olduğunu ileri sürdü. Şenol, okulun Isparta’ya gelmesinin teknik olarak mümkün olmadığının altını çizdi.

ADAYIMIZ ÇALIŞMADA YER ALDI

Tuzla Piyade Okulu’nun taşınmasıyla ilgili daha önce hazırlanan teknik rapor çalışmalarında CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Emekli Albay Turan Silleli’nin de görev aldığını ifade eden Şenol, hazırlanan rapor hakkında bilgi verdi. Tüm muharip sınıf okullarının Polatlı bölgesinde toplanacağını belirten Şenol,  şunları söyledi: “Bununla ilgili Kara Kuvvetler Komutanlığı’nın projesi var. Ayrıca tüm sınıf okulları, piyade okulu değil zırhlı birliklerin ve topçu birliklerinin de buraya gelmesi gerekir. Bunun için yaklaşık30 kilometreuzunluğunda 5-10 kilometregenişliğinde araziye ihtiyaç var. Bu arazide tank, top, piyade ve mekanize birlikler ortak harekâtla eğitim yapacaklar.

ATIŞLAR İÇİN KİRLETİLMİŞ BÖLGEYE İHTİYAÇ VAR

Ayrıca topçu, tankçı ve piyadenin tank havan silahlarını ve tank savar silahlarının atışlarının yapılması gerekir. Isparta’da bu şekilde kirletilmiş bir bölgemiz yok. Bu da yaklaşık olarak 5 kilometreye 5 kilometrelik bir alanın tamamen kirletilmesi gerekir. Mermi yolunun sektiğini düşünürseniz derinlikte de 10 kilometreden daha fazla alanın kirletilmesi gerekir. Bu nedenle Türkiye’de bu işin yapılabileceği 2 alan var. Bir tanesi Polatlı Acıkır bölgesi, diğeri Konya tarafı. Tuzla Piyade Okulu’nun Polatlı’ya alınması tercih ediliyor. Orada topçuların kirlettiği bir arazi var, onun ön tarafında askeri birlikler eğitim ve atış yapacaklar. Atış sonucunda patlayan ve patlamayan mermiler kirletilmiş arazide kalacak. Kirletilmiş bölgeye insanlar da giremez.”

SİZE HAVA BÖLGESİNİ KAPATTIRMAZLAR!

Bu şartlara uygun Isparta’da arazi olmadığını ileri süren Şenol, 2002-2003 yıllarından bu yana ilimizde arazi taraması yapıldığını ancak gelen ekiplerin Isparta’da uygun bir alan bulamadıklarını belirtti. Ayrıca atışlar yapılırken havayolunun kapatılması gerektiğini ifade eden Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz burada havayolunu kapattığı zaman tüm uluslararası trafiği kapatırsınız. Bunu yapacak gücünüz yoktur, yaptırmazlar. Uçakların koridoru değişmiyor. Polatlı bölgesi uluslararası hava trafiğine kapalı bir bölgedir. Isparta’da bir gün aç bir gün kapa bunu yapamazsınız. Antalya’ya giden bütün hava trafiğini kapatamazsınız.

NEDEN MİLLETİ KANDIRIYORSUNUZ?

Tüm bunların sonucunda Tuzla Piyade Okulu’nun teknik olarak Isparta’ya gelemeyeceği çalışmalar sonucunda rapor edilmiş. Bunun Isparta’ya gelmesi istenilse de mümkün değil. Neden yalan söylüyorsunuz ve milleti kandırıyorsunuz?”

BUNLAR MÜJDE DEĞİL, HEPSİ YALAN

Öte yandan diğer bir konu olarak ikinci üniversite olayına değinen CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Isparta’da ikinci üniversite ihtiyaç. Lütfü Hocamızın anlattığı gibi ilimizin kalkınması ve büyümesi için gerekli. Ama teknik bir üniversiteye ihtiyaç var. Başbakana Isparta mitingi sonrasında bu konuyu sormuşlar. Programlarında olmadığını söylemiş. O zaman neden milletvekilleri yalan söylüyor. Bunların hepsi yalan, müjde değil. Tuzla Piyade Okulu gelmiyor, ikinci üniversite, hızlı tren ve duble yol programlarında yok” şeklinde konuştu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ LÜTFÜ HOCA HAYATA GEÇİRECEK

Diğer taraftan ikinci üniversite ile ilgili CHP Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’nın düşüncesi olduğunu kaydeden Şenol, “Hocamız Şevket Demirel’e bir teklif verecek. Bilindiği gibi Şevket bey birkaç tane fakülte binası yaptıracaktı. Bunun yerine Lütfü Hocamız göreve geldiğinde ikinci bir üniversitenin bu şekilde oluşturulmasını teklif edecek. Ya da belediye öncülüğünde işadamları, farklı kuruluşlarla Isparta’da yüksek öğrenim için değişik yapılanma olursa ikinci üniversite vakıf üniversitesi şeklinde teknik üniversite olarak da kurulabilir” dedi.

 

 

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...