“Hiç kimsenin bu ülkeyi yasaklar ülkesi haline getirmeye hakkı yok”

23 Mart 2014 15:36

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP adayı M. Lütfü Çakmakçı’ya destek amacıyla dün Isparta’ya geldi. Oran, “Hocamız gayret ediyor, iyi gidiyor. İyi gittiği için bugün buraya geldik. Burdur’dan geliyorum Burdur Belediyesini aldık. Burada işler çok iyi gidiyor. Şu anda kim ne derse desin AKP  40’a hatta 30’a doğru gidiyor. CHP’de 26’dan 30 ve üzerine doğru gidiyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut oran, dün Isparta’ya gelerek seçim bürosunu ziyaret etti. Burada partililere seslenen oran, Isparta’yı CHP’nin alacağını belirtti. Adayları M. Lütfü Çakmakçı’nın çok gayretli olduğunu ve seçim yarışında iyi gittiğini belirten Oran, “Burdur’la birlikte inşallah Isparta’yı da alacağız” dedi. Öte yandan Isparta’nın çok önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Oran, “Bugüne kadar çok önemli olaylara tanıklık etmiş, değerli bir şehir. Burada artık bir değişim zamanı. Özellikle CHP’nin cefakâr vefakâr emekçilerine sesleniyorum; 8 gün kaldı arkadaşlar. Genel Başkanımız evine gitmiyor sürekli halkla buluşuyor. Sizlerden ricam son yapılan araştırmalarda 7 milyon-8 milyon kararsız ve küskün seçmen var. Yapılacak şu; Kapı kapı gezmemiz lazım. Gerçekleri anlatmamız lazım. Burası hassasiyetleri olan bir şehir. Yaşayan insanların özel hassasiyetleri var” dedi.

“HADİSLER DERKİ; BİR YERDE HIRSIZLIK YOLSUZLUK VARSA

VE KİMSE SESİNİ ÇIKARMIYORSA O DA SUÇA ORTAK OLMUŞ OLUR”

Öte yandan Peygamber efendimizin bir hadisini hatırlatan Oran, “Hadislerimizde Peygamber efendimiz der ki; Bir yerde bir hırsız varsa, yolsuzluk varsa, rüşvet alan veren varsa o kişinin cenaze namazı kılınmaz der. Ve o kişinin orucu da namazı da kabul olmaz der. Daha önemlisi, hırsızlık, rüşvet olayı varsa onu bilip de bilmemezlikten geliyorsanız sesinizi çıkarmıyorsanız, siz de o suça ortak olursunuz der. Bugün bu yolsuzlukları yapanlara, üstünü kapatmaya çalışanlara eğer kararsız ve küskün vatandaşımız oy verirlerse bilin ki bu günaha ortak olurlar. Sizden ricam bunu her yerde anlatın. CHP Isparta örgütü evine gitmeden yatmadan kapı kapı dolaşarak AKP’nin 12 yılda Türkiye’yi nereye getirdiklerini, CHP’nin geçmişiyle gelecekte ne yapabileceğini anlatın. Bizim başımız dik, alnımız açık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Geçmişimiz geleceğimizin sigortası. Onlara deyin ki; AKP sizin karşınıza geldiğinde ne diyecek sizlere? Bakın şunu diyecek; Bugüne kadar çaldıklarımız bundan sonra çalacaklarımızın teminatı” şeklinde konuştu.

“YASAĞI İLK KENDİ ADAMLARI DELDİ”

Diğer taraftan Twitter’in yasaklanması konusunu da gündemine alan Oran, “Erdoğan Türkiye’de sanki diktatör. Tek başına kararlar alıyor. Dün akşam yaşanan internet ortamında twitterin kapatılması bir kişinin kararı. Twitterin kökünü kazıyacağım diyor, baskılara kulak asmam diyor akşam da kapatıyor. Kapandı da ne oldu! Bugün herkes kullanıyor. Hatta kendi partisinden Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül bile kullanıyor. İlk kendi milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı bu yasağı deldi. İlk 1 saat içinde 3 milyon tweet atılmış. Hiç kimsenin bu ülkeyi yasaklar ülkesi haline getirmeye hakkı yok. Her şeyi yasaklamaya çalışıyor. Buna pabuç bırakmayacağız” dedi.

“BAKARALARLA MAKARA YAPMALAR ORTAYA SAÇILDI!”

Eski Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a ait olduğu ve Kur’an ayetleriyle dalga geçtiği ileri sürülen ses kayıtları ile ilgili de görüşe belirten Oran, şunları söyledi; “İktidar partisine inandığım güvendiğim ve teveccüh gösterdin ve sonuç itibariyle genel seçimlerde oyunu artırarak birinci parti geldi. Ama iktidar partisi aldığı bu güvene, inanca maalesef sabote etti, istismar etti. Emanete hıyanet etti. Her oy emanet oy.  Türk halkı, milletimiz böyle bir iktidarı hak etmiyor. 12 yılın sonunda gelinen nokta hüsran. Türkiye bir fakir devlet haline geldi. Türkiye’yi yoksulluğa mahkûm ediyor. İlk geldiğimizde yasakları kaldıracağız, yoksulluğu bitireceğiz diyordu. Bugün 7 milyon yurttaşımız yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Türkiye’yi yalanlarla yönettiler. Bunların iki yüzü var ama maskelerini indireceğiz. Kendi Bakanları Kutsal kitapla ilgili, ayetlerle ilgili yaptığı açıklamalar, Bakaralarla makaralar yapmalar ortaya saçıldı. Ayetler suretler başımızın üzerinde yeri var. Bakan olmadan önce adam ol. Adam olamamışsın ki sen bu ülkenin inançlarıyla dalga geçiyorsun. Sen ve iktidarın cami, din üzerinden hep siyaset yaptın hep fakir edebiyatı yaptın.

“ERDOĞAN’LA İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Yüzsüzce bir siyaset yapıyorlar. Ortada iddialar vardı o iddialar 4 bakanın kellesini almış. Fezlekeleri var yani suç dosyaları. Kendi abdestinizden eminseniz namazınızdan şüpheniz olmaz. Böyle demiyor muydunuz? Bırakın dosyaları açmayı, okumayı, özet notu okumayı dosyanın kapağına dokunamadılar. Milletin bildiğini milletten niye saklıyorsun? Yaran var ki demek ki gocunuyorsun. Tüm delileri karatmak sıfırlamak istiyorlar. Savcıların yerleri değiştiriliyor. Saklayacak bir şeyleri var ki bunları kapatmaya çalışıyor. Twettir meselesi de böyle. Demek ki öyle büyük bir iddia ortaya çıkacak ki, 13 milyon kullanıcı bunu yayacak ki yüzsüzce bunu yasakladı. Erdoğan’la ilgili suç duyurusunda bulunduk.”

“CHP’NİN KASASI BENİM, BENİM ODAM DA BİLE

ÇELİK KASA, PARA SAYMA MAKİNESİ YOK!”

Bu arada 247 katrilyon kayıp para hakkında da açıklamada bulunan Oran, “Hükümet olmuşsunuz devleti soyuyorsunuz. Türkiye böyle bir yüzsüzlükle hiçbir zaman karşılaşmadı. 247 katrilyondan bahsediliyor. Ben hayatımda ne duydum ne gördüm. Ama olayın boyutlarına baktığınız zaman devede kulak. 247 katrilyon milyonlarca işsizimizle 12 ay 8 yıl maaş dağıtabiliyoruz. 11 milyon emeklimize 25 bin TL ikramiye dağıtabiliyoruz. Atanamayan öğretmenlerimize 30 yıl maaş verebiliyoruz. Ben anlayamıyorum. Ben CHP’nin genel saymanıyım. İnanın benim odamda para kasası yok. Bakanın oğlunun evinde 7 çelik kasa çıktı. Ben hayatımda hiç para sayma makinem olmadı ihtiyaç duymadım. 3 tane para sayma makinesi çıktı evlerinden. Böyle bir yolsuzluk görmedim” diye konuştu.

 

Bu haber 836 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...