Elcim; “Gönen, endüstri bölgesi olacak”

24 Mart 2014 15:13

Gönen Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Mete Elcim, projelerinin, ilçesini şaha kaldıracağını belirtti.

Yaptığı icraatlar ve yapacakları hakkında bilgiler veren Başkan Elcim, Gönen’in Endüstri Bölgesi olması için gerekli alt yapının ve çalışmaların hazır olduğunu söyledi.

Gönen Belediye Başkanlığı’nın ilan ettiği 200 Bin m2’lik sanayi alanı, büyük yatırımlar için çok önemli fırsatlar sunuyor. Atık Su ve Biyolojik/ Kimyasal Arıtma Sistemi için 2 Milyon TL bütçeli süreç tamamlandı. Arazilerin yüzde 100’ü sulanabilir nitelikte. Sulama için devrim olan Kapalı Sistem’e sahip. Bu bilgiler ışığında Gönen, ziraat ve dayalı endüstrileri için ışıldıyor.

YATIRIM İÇİN SEFERBERLİK

Gönen Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Mete Elcim, 2014’te tüm altyapısının tamamlanacağı 200 Bin m2’lik Sanayi Alanı için şu saptamalarda bulundu: “Demiryoluna, karayoluna sıfır noktasında. Bu özellik sadece bizde var. Havalimanı’na 10 dakika, denizyoluna ise 1 saat mesafedeyiz. Yüzde 100 kapalı sistem sulama altyapısına sahibiz. 4 büyük ölçekli sanayi kuruluşumuz var. Daha büyük sanayiler istiyoruz. Her türlü imkânı seferber ettik.”

DOĞALGAZ MÜJDESİ GELDİ

Belediye Başkanı Mete Elcim, TOROSGAZ A.Ş. ile de sözleşme imzaladıklarını söyledi: “Çelik ve Polietilen Hatlar belirlendi. Merkez İlçe’de Bin 200 konut var. Sonbahara kadar yatırım tamamlanacak. Doğalgazı kullanmaya başlayacağız. Merkez İlçe’de 3 Bin 654 nüfusumuz var. Kent geneli ise 7 Bin 802. Hedef tüm Gönen’e doğalgaz… Türkiye’nin sulama sistemi yüzde 100 kapalı olan tek bölgesiyiz. Su tasarrufu yapıyoruz. Ki bu da paha biçilemez bir değerdir.”

YENİ GÖNEN ENDÜSTRİ

İÇİN GÖZ KIRPIYOR

Yüzde 100 sulanabilir verimli arazilere sahip Gönen, ziraata dayalı gıda endüstrisi başta olmak üzere tüm yatırımlara göz kırpıyor. Belediye Başkanlığı, Gönen sınırları içerisinde 200 Bin m2’yi Endüstri Alanı ilan etti. Büyük ölçekli 4 endüstri kuruluşuna sahip olan Gönen, yeni yatırımlar için yol haritasını hazırladı.

ARITMA SİSTEMLERİ İÇİN

2 MİLYON TL BÜTÇE

Gönen Belediye Başkanı Mete Elcim, 200 Bin m2’lik Endüstri Alanı’nın 2014 yılı içerisinde her yapısı ile hazır hale geleceğini söyledi. Biyolojik/ Kimyasal Arıtma Sistemleri’nin inşası için 2 Milyon TL değerinde ihale açıldığını anlatan Elcim, “Belediye olarak biz de 200 Bin TL katkı sağladık bu fikre. 2014’te tüm süreçler tamamlanacak” dedi.

EN İYİ ALTYAPIYA

SAHİP ENDÜSTRİ BÖLGESİ

Gönen Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Elcim, şöyle dedi: “Endüstri Bölgesi, ulaşım ve altyapı açısından en iyi konumdadır. Demiryoluna sıfır, Karayoluna sıfır, Havalimanı’na 10 dakika, Denizyoluna ise 1 saat mesafededir.      Altyapı ve üst yapı tesisleri inşaat halindedir. 2014 yılı içerisinde tüm süreçleri tamamlanacak. Su açısından da Türkiye’nin en iyi bölgesiyiz. Arazilerimizin yüzde 100’ü sulanabilir niteliktedir. Ayrıca 4 barajımız var. Kapalı sistem noktası 3. Yüzde 100’lük bir su tasarrufu sağlıyoruz.” Dedi.

 

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...