Gül Sanayi Sitesi’nin ulaşım sıkıntısı giderildi

24 Mart 2014 15:15

Gül Sanayi sitesi esnafının en büyük sorunu sanayilerine ulaşım probleminden kaynaklanıyor ve müşterilerin sanayi ye uğramadığından dert yanıyorlardı. Bu nedenle gelişme noktasında da büyük bır sıkıntı çektiklerini her zaman ifade ediyorlardı. Önceki gün bir törenle gül sanayi sitesi eğirdir yolundan direk ulaşılması için ek bir yol açılışı gerçekleştirildi. 20 yıllık sorunun çözülmesi nedeni ile de Gül Sanayi esnafı için bayram havasında geçti. Saat 12.00’de yol üzerinde toplanan esnaf yolun açılışı için kurban kesti mehter takımı da bir gösteri sundu.

Kurdele kesilerek açılan yolun gül sanayi esnafına hayırlar getirmesi temenni edildi. Yolun açılışına ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tunca Toskay, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Meclis üyesi adayları ve sanayi esnafı katıldı.

Törende Gül Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Boyacı, “20 yıllık özlemimiz bugün sona eriyor. Bu yolun açılmasında emeği geçen Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. DSİ içerisinde bulunan alanda istimlak sorunu çıkmıştır. İnşallah seçimden sonra bu sorunun da çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Ticaret Sanayi Odası Başkan Vekili Metin Çelik’te açılan yolun Isparta’ya ve esnafa hayırlar getirmesini temenni etti.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın esnafımız istedi biz yaptık, “bildiğiniz gibi sizler bizden ısrarla buradan eğirdir yoluna bir açılmasını istemiştiniz. Park Bahçeler Müdürlüğümüzden bir kısmı yola terk ederek yolumuzun stabilize olarak açılmasını sağladık. Ancak bu yolumuz tek şeritli oldu. İki şeritli olması için DSİ’den de bir kısım arazilerini yola terk etmesi neticesinde iki şeritli yolumuz açılmış olacak. Bununla birlikte tren yolu üzerinde olan bir geçiş noktanız var. Siz buranın da açılmasını istiyorsunuz. Siz istiyorsanız bizde yaparız” dedi.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’da “Allah kimseyi çıkmaz sokaklara kapalı yollara mahkum etmesin. Bazıları esnafın kapısını yollarını kapatmak için uğraşmıştır. İşte MHP’li belediye esnafımızın daha iyi kazanç sağlaması için elinden gelen gayreti göstermektedir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tunca Toskay’da yaptığı açış konuşmasında, “bu yolun açılmasından sizler kadar bende memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu yolun açılması ile bol kazanç nasip eder” dedi.

 

Bu haber 692 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...