MHP teşkilatı ITB´yi ziyaret etti

24 Mart 2014 15:17

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, seçim çalışmaları kapsamında Isparta Ticaret Borsası'nı (ITB) ziyaret etti. MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Isparta Milletvekili S. Nevzat Korkmaz, İl Başkanı İsa Yalçın ve belediye meclisi üyesi adaylarının katıldığı ziyarette ITB Başkanı Ahmet Adar, borsa olarak gerçekleştirdikleri işlemlerden bahsetti.

Isparta tarım ve hayvancılığının masaya yatırıldığı ziyarette konuşan ITB Başkanı Ahmet Adar, odalarının 1996 yılında kurulduğunu ve 500 üyelerinin bulunduğunu dile getirdi. 2009-2010'da elmaya ton başına 50 dolar teşvik aldıklarını ancak bundan sonra bu teşvikten yararlanamadıklarını dile getiren Adar, bu sene elma üreticilerinin pazarlama noktasında sıkıntısının bulunmadığını ancak bunun gelecek yıllar için de böyle geçeceği anlamı taşımadığını aktardı. Adar, yerel seçimlerin Isparta'ya ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde de bulunurken, Başkan Günaydın'ın Isparta'da son 5 yıllık çalışmasının olduğunu söyleyerek, 30 Mart'ta halkın yerel seçimlerde kararını vereceğini ve çıkacak kararın hayırlı olmasını diledi.

ITB ve üyelerinin tarım ile ilgili değerlendirmelerinin kendileri açısından önemli olduğunu söyleyen MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay da, üreticilerin ve ihracatçıların üretilen ürünlerin ne kadarını satacağını bilemediğinden bahsederek, teşvikin önemine dikkat çekti. Toskay, üretici ve ihracatçının teşvik olması halinde riskleri daha iyi analiz ederek bu işlere girebileceğini aktardı. Görüşme karşılıklı fikir alışverişleriyle son buldu.

 

 

 

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...