Belediye’de toplu sözleşme sevinci

24 Mart 2014 15:17

Isparta Belediyesi belediyede çalışan işçiler ile toplu sözleşmede masada anlaştı ve Cumartesi günü masaya oturarak iki taraf anlaşmayı imzaladı. Üç yıl sürecek anlaşma gereğince belediye personeli her 6 ayda maaşlarını zamlı alacaklar. Bu anlaşmaya göre personelin maaşı en az %60 oranında zamlanmış olacak. Bu vesile ile Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve Belediye İş Isparta Temsilcisi Cemal Kurt S. D. Kongre merkezinde bir araya geldi. Belediye Personelinin de hazır bulunduğu programda toplu iş sözleşmesi imza altına alındı. Buna göre işçiler birinci altı ay yevmiye başına 8 ikinci altı ay 7 üçüncü altı ay 8 dördüncü altı ay 7 beşinci 6 ay 8 7. Altı ay 7 olmak üzere toplamda 45 tl yevmiye başına zam almış olacaklar. Ayrıca personelin sosyal haklarında da ciddi artış yapılırken, eğitim yardımı da üniversite öğrencileri için 400 tl’ye çıkarıldı.

Ayrıca belediye şirketi olan Belmaş, Isbaş şirketinde çalışan işçiler de toplu sözleşme imzaladı.

İmza töreninde kısa bir açıklama yapan Belediye İş Sendikası Başkanı Cemal Kurt, “bugün belediye çalışanlarımızın geçmiş yıllarda yaşamış olduğu maddi ve manevi yaşadığı sıkıntıları aştık. Başkanımız Günaydın ile birlikte geçmişten kalan 5 yıllık mağduriyetimizi giderdik. Bugün üç işyerimiz ile toplu sözleşme imzaladık. Bu toplu sözleşmede olumlu yaklaşan Başta Belediye Başkanımız, başkan yardımcılarımız ve ilgili daire müdürlerine teşekkür ediyorum. Belediye ile yaptığımız sözleşme gereğince ücret artışı yevmiyelere eşit olmak üzere üç yılda toplam 45 lira artış sağlanmıştır. Bu anlaşmamız hem işçilerimize hemde halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da yaptığı açıklamasında, “Değerli hemşehrilerim hiç kimseye hiçbir zaman işçinin alın terini kısmak, yemek hayır, uğur ve bereket getirmez. Hz. Ömer adaleti de bunu göstermektedir. İşçinin alın teri soğumadan ücretinin ödenmesi istenmiştir. Yusuf Ziya Günaydın varsa bu her zaman böyle olacak. Hiçbir zaman hak yemedik. Bundan sonra da hak yemeyeceğiz. İmkanlarımız ölçüsünde de işçilerimizin alın terini artırarak vereceğiz. Hepiniz biliyorsunuz. Sendikal çalışmalarda sendikalar kurumlardan ücret artışı almak için olanca efor sarfetmekteler. Ancak biz masaya oturduğumuzda sendikadan fazla biz acaba daha ne kadar verebiliriz onun gayreti içerisinde olduk. Sizlerin bu sendikal sözleşmede bana güvendiğinizi ifade etmissiniz. Bu konuda da sizlere teşekkür ediyorum. Bugün yaptığımız sözleşme seçime bir hafta kala denk gelmiştir. Bu yaptığımız sözleşmeyi seçim yatırımı olarak görmenizi istemiyorum. Seçimde herkes kendi hür düşüncesi ile sandığa gidecektir. Belediye ile sendika arasındaki toplu sözleşme tarihi bugüne denk geldiği için bugün imzalıyoruz.

Bugün imza attık artık önümüze bakacağız. Hepiniz biliyorsunuz ki çalışmadan almak mümkün değil. Siz ne kadar çok çalışırsanız bizler de sizlere o kadar yakın oluruz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Bugünden itibaren gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Birincisi kendi aileniz için ikincisi yaşadığınız şehre hizmet için olacak. Bakınız artık belediye olarak her alanda profesyonel olduk. Artık ihale yolu ile değil sizlerle 5 yıl büyük başarılara imza attık. Önümüzdeki dönem de büyük projelerimiz var bu projelerimizi de hep birlikte hayata geçireceğiz. Benim üzüldüğüm bir konu daha var. Şirket işçilerimiz. Onların ücretlerini de artırmak istiyoruz. Ancak yasalar bu ücret artışına imkan vermiyor. Ancak bu konuda da çalışmalarımız sürmektedir. İnşallah fırsatını bulduğumuzda şirket işçilerimizin de ücretlerine denge getireceğiz” dedi.

 

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...