YGS kazasız belasız sona erdi

24 Mart 2014 15:23

Üniversiteye girişin ilk adımı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Isparta’da sorunsuz şekilde tamamlandı. ÖSYM İl Koordinatörü Prof. Dr. Talat  Sakallı,  ilde sınavın kurallara uygun bir şekilde sona erdiğini söyledi.

Isparta’da YGS’ye 14 bin 948 aday başvurdu. Ancak çeşitli nedenlerle sınav salonuna gelmeyenler oldu. 57 okulda 701 salonda yapılan sınavda 2205 kişi göreve aldı. YGS’ye giren  adaylar içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda ter döktü.  Veliler, çocuklarını sınavda başarılı olması için dualar etti.

YGS’de adaylar sınav salonlarına alınmadan önce  üzerleri sıkı şekilde arandı.  Adayların, sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanları veya süresi geçmemiş pasaport ve şeffaf pet şişede su  haricinde üzerlerinde başka bir materyalle salona alınmalarına izin verilmedi.  Her sınav salonunda duvar saati, sınav gereçleri (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şekerleme ve peçete, ÖSYM tarafından  sağlandı. Nüfus cüzdanını kaybetme riskine karşılık 07.00'den 10.00'a kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri de açık tutuldu.

ÖSYM İl Koordinatörü Prof. Dr. Talat Sakallı, Isparta’da sınavcın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirterek, “Bize yansıyan olumsuz bir durum yok. Evraklarında  eksiklik olmayan tüm adaylar salona alındı.  Sınav kurallara uygun bir şekilde tamamlandı. Bazı adaylar  tabi nedenlerini bilemiyoruz  sınava girmedi. Sınava giren tüm adaylara başarılar diliyoruz” dedi. 

 

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...