Günaydın işitme ve görme engellileri ziyaret etti

24 Mart 2014 15:31

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler nedeni ile sürdürdüğü ziyaretlerini sürdürüyor. Belediye çalışmaları yanı sıra önümüzdeki dönem adaylığı sürecinde kurum, dernek ve vatandaşlarla bir araya gelen Günaydın, gelecek dönem projelerini anlatırken, vatandaşın da istek ve dileklerini almayı da ihmal etmiyor. Bu vesile ile Cumartesi günü Halı Sarayı’nda bulunan İşitme Engelliler Derneği ile Görme Engelliler Derneğine ziyarette bulundu. Günaydın İşitme Engelliler derneği Başkanı İbrahim Yavuz ve üyeleri ile Görme Engellire Derneği Başkanı Mehmet Ali Özbey ve üyeleri ile bir araya geldi. Engelli vatandaşlar sorunlarını direk Günaydına iletmenin memnuniyeti içerisinde oldu. 

Özellikle Görme Engelli vatandaşlar, Kaldırımlara araçların park edilmesinden dolayı geçişlerde zorlandığını bu konuda vatandaşların daha duyarlı olmalarını isterken, Belediye Başkanının kaldırımlara yaptığı yürüyüş yolları ve kavşaklardaki ikaz seslerinden memnun olduklarını ifade ettiler. Görme engelliler ayrıca bu ikaz seslerinin sürekli değil de kendileri geçecekleri zaman bas buton şeklinde olursa başkalarının da rahatsız olmayacağının altını çizdi.
Günaydın da “sadece görme ve işitme engelliler için değil şehrimizdeki tüm engelli vatandaşlarımızın Isparta’da rahat ve huzur içerisinde yani engelsiz bir şekilde yaşam sürmeleri için belediye imkanları ölçüsünde çalışmalar sürdüğünü ifade etti. Bunun için kaldırım düzenlemelerinin dünya standartlarına uygun hale getiriyoruz. Görme engelli vatandaşlarımız için kaldırımlarda özel yürüyüş yolları yaptık. Kavşaklarda geçişi kolaylaştırmak için sesli ikaz cihazları monte ettik” dedi.

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...