Romen kültürü yaşatılacak

24 Mart 2014 15:31

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Ispartalı Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma derneğinin açılışına katıldı. Zafer Mahallesinde açılan dernek binasında Günaydın Romen vatandaşlara birde müjde verdi. 80’li yıllara kadar süren ancak imkansızlıklar nedeni ile kültürel etkinliklerine ara veren Romenler için yılda bir gün bu kültürlerini yaşatmak için Romen günü düzenleyeceklerini müjdeledi. 

Günaydın’ın dernek binası açılışına Belediye meclis üyesi adayları da eşlik etti. Zafer mahallesinde bulunan Romenlerde Günaydın’ın bu ziyaretinden memnun kalarak onu çiçeklerle karşıladılar. Günaydın, dernek binası önünden vatandaşlara seslenerek onlara müjdeli haberler verdi.
Günaydın açıklamasında, “ben sizlerin güzel, canlı ve sevinç dolu insan olduğunuzu biliyorum. Bugün güzel bir dernek kurdunuz. Bu derneği en güzel bir şekilde yaşatılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burada yılda bir kere yapılmak özere özel bir gün yapacağız. Bu günümüzü Isparta’dan başlatarak tüm ülkemize yayacağız. Isparta’lı Romenler düzenleyecek bu günle Türkiye’ye örnek bir çalışma başlatacak. İnşallah bu kutlama gününüzü belediye olarak bizde katkı sağlayarak önümüzdeki yıl başlatacağız. Bu günümüz öğle kuru kuruya yapılacak bir gün olmayacak. Sizlerin kültürünü yansıtan bir program yapacağız” dedi.

 

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...