“Neye karşılık verdiniz?”

25 Mart 2014 18:20

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, seçim çalışmaları kapsamında mahallelerde halkla buluşmaya devam ediyor. Günaydın son olarak Gülistan Mahallesi meydanlığından vatandaşlara seslendi. Günaydın, bir önceki belediye yönetimi tarafından yapılan Özkanlar Altgeçidi ve Hal binasının parasının da kendi dönemlerinde ödendiğini söyleyerek, kendisini eleştiren muhalefet partilerine, “Kendi üzerlerine atılı adları ve vasıfları bize takmaya çalışıyorlar” dedi.

Gülistan Mahallesi’nde düzenlenen meydan mitingine MHP Isparta Milletvekili S. Nevzat Korkmaz, İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Emine Özdemir, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Belediye Meclisi Üyesi adayları katıldı.

İlk olarak vatandaşlara seslenen MHP İl Başkanı İsa Yalçın, yerel yönetim anlamında Isparta’da bir istikrar olduğunu, kendisinden söz ettiren bir il haline geldiğini söyledi. Yalçın, “Gülistan Mahallesi’nin üzerine gözlerini diktiler. İktidarda yaptıkları gibi yandaşlarını doyurmak için hazırlanan bir siyasi parti var. Başkanımız Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili bir birim kurarak vatandaşların lehine ne gibi çalışmalar yapılabileceği üzerinde durdu. Yeni dönemde bu yasa Gülistan Mahallesi’nde de en iyi ve vatandaşların lehine uygulanacak” dedi.

30 Mart’ta Isparta’nın kaderi ile ilgili olarak vatandaşların bir karar vereceğini hatırlatan MHP Isparta Milletvekili S. Nevzat Korkmaz da, “Sandığa gittiğinizde elinizi vicdanınıza koyup düşünmenizi istiyorum. 2004-2009 yılları arasında yaşanan bir Hasan Balaman dönemi var, bir de 2009-2014 yılları arasında yaşanan Yusuf Ziya Günaydın dönemi var.  Bir dönem zulüm, baskıyla anıldı, adeta Isparta’nın sokaklarında teftiş vardı. Isparta’nın sokaklarında bir belediyenin vatandaşa karşı silah gibi kullanıldığı bir dönem vardı. Şimdi Allah’a şükür Ispartalıya hizmet etmek isteyen ve son kör kurşunu Isparta için harcamaya çalışan ve bunları yaparken de Ispartalının onurunu, haysiyetini, şerefini her şeyin üzerinde tutan bir Milliyetçi Hareket Partili belediyecilik anlayışı ve onun temsilcisi Yusuf Ziya Günaydın var. Dolayısıyla o sandığa giderken bir kez daha düşünmek zorundayız. Sadece bugün için değil, Isparta’nın geleceği için” şeklinde konuştu.

Bir dönemi tamamladıklarını, yeni dönemde neler yapılacağından bahseden Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, ilk 2,5 yılda borçları yapılandırarak ödediklerini, son 2,5 yılda da yatırımların hızlandırıldığını dile getirdi. ISBAŞ Fabrikası’nın bir önceki dönem belediyesince satılmasıyla ilgili olarak ‘Neyin karşılığında bedavaya sattınız orayı’ diyen Günaydın, “Babanızın malı mıydı da tuz parasına sattınız. Karşıdan ne aldınız onu söyleyin. Bu yetmedi ITKM’nin yüzde 100’ünü karşıya verdiniz. 500 milyon liranın üzerindeki bir mülkün tamamını karşıya verdiniz, insafsızlar. Bunu neye karşılık verdiniz. Yusuf Ziya Günaydın’a bunun cevabını verin. Arkamdan iftira edeceğiz diye konuşmayın. 336 adet yapımızı ve arsalarımızı sattınız, yok ettiniz nereye harcadığınız belli değil. Nerede bu arsalar, nerede bunun paraları cevap verin. 630 milyon liralık mülk kaybı, 150 milyon lira da nakit borç yapıldı. Nerede bunun paraları” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde kendisiyle ilgili sokaklara kâğıt atacaklarını söyleyen Günaydın, “Bu suçlarını bastırabilmek için yarın bir gün sokaklara kağıtlar dağıtacaklarmış. Ne diye dağıtacaklarmış biliyor musunuz? Kendi suçlarını bana takacaklarmış. Yarın yollarda gördüğünüzde hemen alın bakın, kendi suçunu kime takıyor. Kendi suçları da zaten belli. Bunu bana takmak, suçlarını gizlemek ve bastırmak için çalışmalar yapıyorlar” görüşlerinde bulundu.

Kentsel Dönüşüm ile ilgili olarak da bilgilendirmede bulunan Yusuf Ziya Günaydın, “Yaşanabilir bir kent oluşturmaya devam edeceğiz. Kentsel Dönüşüm ile ilgili ciddi çalışmalarımız var, bu mahallemizde de çalışmalar var. Hiçbir zaman halkımızı mağdur etmeyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

 

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...