27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

26 Mart 2014 15:16

Isparta Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Güven Cengiz, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cengiz’in mesajı şöyle: “Merhaba Bugün dünya Tiyatrolar Günü başta Şanlıurfa Kent Tiyatrosu oyuncu ve yönetim Kadrosu Olmak Üzere Isparta  Tiyatro yapan ,yapmaya çalışan  Tüm tiyatro  dostlarının ve  değerli Tiyatro severlerin Dünya Tiyatrolar gününü Tebrik ederim  Dünya Tiyatro Günü 1961’de Uluslararası Tiyatrolar Birliği (International Theatre Institute) tarafından yaratıldı. Her yıl 27 Mart günü ITI merkezleri ve dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanmaktadır. Pek çok ulusal ve uluslararası etkinlik kutlamalarda yer almaktadır. En önemli etkinliklerden biri, dünya çapında başarı kazanmış,

bir tiyatro oyuncusu, yönetmeni veya yazarın yazdığı evrensel bildirgedir.

Acısıyla  tatlısıyla bir yıl daha bitti Bir büyüğümüz şöyle demişti “Tüm Sanatların Temelidir  Tiyatro”Evet o zaman bana  farklı gelmişti ama şimdi daha iyi anlıyorum Müzik Var Dans Var Var olduğu Kadarda zor Bu zorluğu Isparta  Kent  Tiyatrosu iliklerine kadar yaşıyor  nasıl mı?

Üniversiteye gelmiş ama aklı hala lise yada orta okulda Hayatı boyunca bir sanatsal faaliyet aktif görev almamış “Üniversiteye geldim laylaylom yapayı  memleketine döndüğünde anlatacak bir şeyler olsun  zihniyetiyle “nicelik olarak(yaş olarak büyük  20 - 21 yaşlarında  ama o kadar sığ beyin olarak 12- 13 yaşlarında kalmış)  içi boş gençlerle sanat yapmak hem de sanatın  en zoru olan Tiyatro yapmak Gerçekten zor Ama bu savaşımızda bizi destekleyen Gerçek Tiyatrocu Gençler disiplinli sorumluk sahibi  arkadaşlarım benim ve benim gibi sanat yapan dostlarımı ayakta tutmakta Şu anda Kent tiyatrosu şanslı ki şimdiki kadromuz Gerçekten özveri gösteren Sanatı seven  sanat anlamında  Her türlü savaşı vermeye hazır savaş diyorum çünkü Cafeler caddesinde  sağa sola gidip gezmek varken Kent tiyatrosunun  oyuncuları  Provaya gelip zor şartlarda prova yapıyorlar . Türk Tiyatro Tarihinin kurucusu Muhsin Ertuğrul “Tiyato İnsanı İnsana İnsanca Anlatma sanatıdır “Demiştir iş insan olunca bu zorluklarda olsa dır.    

Bir gün gelecek Tiyatro Sanatı insanların  düşüncelerinde hak ettiği  değeri  alacaktır  inanıyorum ki  Her şey Çok güzel olacak….

Ayrıca bu anlamda Başta Isparta Kent Tiyatrosu oyuncularım olmak üzere Kent Tiyatrosu Birim sorumluları ve  Isparta da tüm Tiyatro Sevrlerin  Dünya tiyatrolar Gününü En içten dileklerimle tebrik ediyorum”.

 

 

Bu haber 803 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...